Algemene informatie
Elk jaar antwoorden paraveterinairen en dierenartsen vele vragen op dit gebied. Heb jij de juiste kennis in huis om dit probleem te behandelen? Ken jij het verschil tussen aangeleerd en pathologisch gedrag? Ben je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke bevindingen over therapieën? Moet je het dier negeren, troosten, straffen of iets heel anders doen? Moet je medicatie bij dit soort patiënt gebruiken? Wat doe je met de mensen die op 31 december langskomen? Wat moet je weten over alle andere technieken, methoden en supplementen?  Wat werkt, en wat werkt niet? Hoe voorkom je het ontwikkelen van vuurwerkangst bij dieren? De cursus is opgebouwd uit een aantal korte lezingen. Aansluitend worden deelnemers uitgedaagd om in kleine groepjes aan de slag te gaan met casussen en zal er gezamenlijk een protocol ter behandeling van vuurwerkangst voor in de eigen praktijk ontwikkeld worden. Heeft de praktijk al een protocol? Neem het dan mee en grijp de gelegenheid aan om het te bespreken. Heb je brandende vragen die je graag behandeld wilt zien? Stuur deze alvast op per e-mail naar info@pegd.nl.

Docent
Valerie Jonckheer-Sheehy, gedragskundig dierenarts . Valerie is een Ierse dierenarts. Ze is 2003 afgestudeerd aan de Veterinary College of Ireland (University College Dublin). Ze heeft als gemengde practicus gewerkt en aansluitend onder andere voor diverse organisaties zoals de FVE (Federation of Veterinarians of Europe) en Eurogroup for Animals ( dierwelzijn) in Brussels en in een gezelschapsdierenkliniek in India. In 2006 heeft ze een Master behaald in Laboratory Animal Science en ze heeft een thesis geschreven aangaande paardengedrag en welzijn (faculteit Gent). In  2010 heeft ze een Certificate behaald in Animal Welfare Science, Ethics and Law (Royal College of Veterinary Surgeons, UK).  Na 4 jaar op de gedragskliniek van de UKG gewerkt te hebben, werkt Valerie nu als zelfstandige gedragsdeskundige voor haar bedrijf Animalytics onder andere op De Wagenrenk.

Doelgroep
De paraveterinair die aan de balie en/of telefoon diereigenaren adviseert aangaande problemen gerelateerd aan vuurwerkangst.

Datum
Donderdag 25 september 2014

Programma
Ontvangst: 10.00 uur
Aanvang workshop: 10.30 uur
Einde workshop: 16.45 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.
 
Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop voor paraveterinairen: Vuurwerkangst is geaccrediteerd door het Kwaliteitsorgaan Dierenartsen (KD). In het kader van de Permanente Educatie Gezelschapsdieren zijn 5 accreditatiepunten toegekend door de Technische Commissie Gezelschapsdieren geregistreerd onder Uniek Nascholingsnummer (UNN) 0535.

Tarieven
De kosten bedragen €  150,- excl. BTW**.  Indien een dierenarts uit dezelfde praktijk deelneemt aan de PEGD lezing: ‘ De hond die niet kan wachten…………’ door dr. Lisette Overduin die tegelijkertijd plaatsvindt, kan de paraveterinair voor een gereduceerd tarief van € 100,- excl. BTW inschrijven voor de workshop ‘Vuurwerkangst’. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW adm.kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

** Deze workshop is persoonsgebonden, uitsluitend de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen . Na inschrijven is annuleren, ook in geval van overmacht, niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door, deze kunt nalezen op www.pegd.nl

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.