orthopedie--6553993.jpg 

 

 De modulaire PEGD cursus: Orthopedie heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. Er zijn geen cursusplaatsen meer beschikbaar.

Er is een mogelijkheid om u geheel vrijblijvend aan te melden voor de wachtlijst. Mocht PEGD deze modulaire cursus gaan herhalen dan zullen wij u via e-mail benaderen en u krijgt de gelegenheid om u met voorrang aan te melden. De wachtlijst kunt u vinden in het PEGD cursusaanbod met fictieve cursusdatum zondag 9 oktober 2017 of via de volgende link: https://www.knmvd.nl/actueel/agenda/item/10879168/PEGD-wachtlijst-Modulaire-cursus-orthopedie


Algemene informatie
Vanwege de grote belangstelling en de enthousiaste reacties van cursisten die de cursus eerder hebben gevolgd wordt deze cursus in 2017 voor de 8ste maal georganiseerd. Deze uitdagende cursus is opgebouwd uit meerdere korte theoretisch blokken die direct gevolgd worden door de uitvoering in de praktijk. Onder de intensieve begeleiding van Prof.dr. Lars Theyse en Dr. Henry L’Eplattenier voert u in groepen van twee cursisten per kadaver verschillende orthopedische procedures uit. Iedere de dag eindigt met een uitdaging (‘challenge’) die u geacht wordt zelfstandig (als paar) uit te voeren.

De onderwerpen die aan bod komen zijn wat de voorpoot betreft onder andere: OCD en de craniale en caudale benadering van de schouder; de laterale en mediale benadering van de humerus inclusief de laterale condylaire en intercondylaire fracturen en de intramedulaire pin (IM); elleboog dysplasie, de laterale en mediale benadering van de elleboog en ulnectomy; ulna en radius facturen inclusief externe fixatie (ESF) radius type III; hyperextensie carpus; fractuur van de metacarpus & IM pinnen. De procedures aan de achterpoot zijn onder andere: de craniolaterale benadering van de heup, heupluxatie en osteotomy van de femurkop; laterale benadering van femur inclusief IM en cross pinnen; mediale benadering van de tibia en IM pinnen; tijdelijke gewrichtstabilisatie door middel van externe fixatie; laterale benadering van de tarsus en extra capsulaire hechtingen en tenslotte patella luxatie reparatie: trochleoplasty en TT transpositie. 

Docenten
Prof.dr. Lars Theyse & Dr. Henry L’Eplattenier. 

Lars F.H. Theyse, DVM, PhD, ECVS, MRCVS, Emeritus Professor Orthopedische Chirurgie Gezelschapsdieren.
Lars Theyse studeerde in 1989 af aan de de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht om vervolgens zijn dienstplicht te vervullen bij het 101ste tankbataljon van de cavalerie te Soesterberg. Aansluitend starte hij een intership en een residency programma in de chirurgie van gezelschapsdieren. In 1999 behaalde hij zijn erkenning als diplomate van de European College of Veterinary Surgeons. Zijn PhD thesis af met als onderwerp ‘Clinical and Experimental Studies of Osteogenesis in Dogs’ voltooide hij in 2006. In 2011 behaalde hij de Senior Qualificatie in Universitair Onderwijs. Sinds 2014 is hij lid en momenteel voorzitter van de ECVS Examination Committee. In 2015 werd hij benoemd tot hoogleraar Orthopedische Chirurgie Gezelschapsdieren aan het Royal Veterinary College London. Met ingang van 2017 is hij werkzaam bij de Anicura Verwijsklinieken in Dordrecht en Rijswijk. Zijn klinische en onderzoek interesses liggen op het vlak van de distractie osteogenese, bot en gewricht regeneratie, arthroscopie, management van fracturen en trauma en de neurochirurgie. Het overdragen van kennis en vaardigheden in het kader van continue professionele ontwikkeling heeft zijn specifieke aandacht.

Dr. Henry L'Eplattenier, dipl ECVS, MRCVS, ECVS en RCVS Recognised Specialist in Small Animal Surgery is werkzaam bij VRCC referrals in Essex, Engeland.
http://www.vrcc.co.uk/team.htm
Henry L’Eplattenier groeide op in het Franstalige deel van Zwitserland en studeerde diergeneeskunde in Bern. Na afstuderen in 1988, werkte hij enkele jaren in de farmaceutische industrie in Bazel. Voordat hij met zijn opleiding tot specialist chirurgie voor gezelschapsdieren in het dierenziekenhuis Tierspital van de Universiteit Zürich begon, heeft hij eerst een jaar in een praktijk voor landbouwhuisdieren in de Zwitserse bergen gewerkt.
Hij behaalde zijn Europees diploma als specialist chirurgie in 1998, werkte als docent aan de Koninklijke Hogeschool voor Diergeneeskunde in Oslo en vervolgens aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Sinds 2006 werkt hij als specialist chirurgie bij VRCC referrals in Essex, Engeland. Sinds 2015 is hij ook klinisch leider (Clinical Director). In 2015 werd hij President-Elect en in 2016 President van de European College of Veterinary Surgeons (ECVS).

Doelgroep
De gezelschapsdierenarts die wil starten met het uitvoeren van orthopedische operaties. Deze unieke cursus is ook voldoende uitdagend voor de gezelschapsdierenarts die hier al enige ervaring in heeft. Niveau II.

Cursusdata
De modulaire cursus bestaat uit twee modulen van ieder 2 aaneensluitende dagen. Module I op maandag 9 en dinsdag 10 oktober 2017 en module II op dinsdag 14 en woensdag 15 november 2017.

Programma
Ontvangst : 11.00 uur
Aanvang cursus: 11.30 uur
Einde cursus: 18.30 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren, ingang Münsterlaan te Utrecht.

Accreditatie
De modulaire PEGD cursus orthopedie is aangemeld bij PE-Veterinair onder ID 289745 voor aanvraag van accreditatiepunten. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 11 accreditatiepunten per module toegekend door de Technische Commissie.

Tarieven
Kosten: € 1.995,- excl. BTW** voor de gehele cursus bestaande uit vier dagen inclusief alle materialen en kadavers, hand-out en catering. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Als u voor de optie automatische incasso kiest heeft u als voordeel dat het verschuldigde bedrag voor de cursus pas 4 weken voor de cursusdag wordt geïncasseerd (datum 11 september 2017).

** Deze cursus is persoonsgebonden, UITSLUITEND de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen aan alle modulen. Indien u bij één of meerdere modulen niet aanwezig kunt zijn, is het niet mogelijk om een collega in uw plaats te laten deelnemen. Na inschrijven is annuleren niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed (zie hiervoor: www.pegd.nl).

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 20 deelnemers.