abdomenkopie.jpg

Wegens enorme belangstelling heeft deze workshop het maximaal aantal cursusplaatsen bereikt. Voor cursusdatum 18 januari 2018 zijn geen cursusplaatsen meer beschikbaar. Deze workshop zal op dinsdag 22 mei 2018 wederom plaatsvinden.

Digitale inschrijving is mogelijk via de volgende link: https://www.knmvd.nl/actueel/agenda/item/10887224/PEGD-workshop-Interpretatie-van-rontgenfoto-s-bij-hond-en-kat

Algemene informatie
Tijdens deze workshop zullen we samen röntgenfoto’s van het thorax en abdomen van honden en katten gaan interpreteren. De workshop zal vrijwel geheel bestaan uit patiënten materiaal en zal worden gegeven in de vorm van een zogenaamde ‘film reading’. Dit houdt in dat u foto’s krijgt voorgeschoteld (soms zonder voorgeschiedenis) met de vraag wat er volgens u te zien is. Door de foto’s te bespreken in de groep proberen we samen tot een conclusie met differentiaal diagnose en eventueel vervolgplan te komen.

U dient zelf een laptop mee te nemen.

Docent
Drs. Leonie van Bruggen.

Leonie van Bruggen werkte na haar afstuderen in 2001 in binnen- en buitenland in de eerstelijns gezelschapsdierenpraktijk. Na het behalen van haar specialistendiploma in 2011 werkt zij als vast staflid op de afdeling diagnostische beeldvorming van de faculteit in Utrecht. Na het geven van onderwijs en de dagelijkse werkzaamheden in de patiëntenzorg bezoekt en verzorgt ze zelf nascholing, zowel binnen de diergeneeskunde alsmede ook op het grensvlak met aangrenzende vakgebieden (geneeskunde, onderwijskunde).

Doelgroep
Gezelschapsdierenartsen, zowel beginner als gevorderden niveau.

Datum
Donderdag 18 januari 2018.

Programma
Ontvangst: 14.30 uur
Aanvang workshop: 15.00 uur
Einde workshop: 18.30 uur 
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
PEGD workshop: Interpretatie van röntgenfoto's bij hond en kat is aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag accreditatie nascholingspunten onder ID 289748. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 3 accreditatiepunten toegekend. 

Tarieven
De kosten bedragen € 150,- excl. BTW**. Naast het betalen per bankoverschrijving (+ € 10,- adm. kosten ex. BTW) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

** Deze workshop is persoonsgebonden, uitsluitend de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen . Na inschrijven is annuleren, ook in geval van overmacht, niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door.

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.