Algemene informatie
Bijtincidenten en agressie door honden zijn onderwerpen die recent veel in het nieuws zijn geweest. Als dierenarts krijg je hier op meerdere fronten mee te maken.Ten eerste bij het onderzoeken en behandelen van honden die agressie vertonen, maar ook buiten de spreekkamer heeft agressief gedrag van honden een grote impact op de eigenaren, de omgeving en niet te vergeten het welzijn van de hond. Om eigenaren hierover te kunnen adviseren is een gedegen kennis van het ontstaan van de agressie, diagnostiek en therapiemethoden die u kunt inzetten naast gedragstherapie van groot belang.

De Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG) organiseert op 6 juni a.s. een bijeenkomst met als thema ‘Agressie bij honden’. Deze avond zullen Kathelijne Peremans (Europees specialist veterinaire radiologie) en Valerie Jonckheer-Sheehy (Europees specialist veterinaire gedragskunde) agressie bij honden met u bespreken vanaf de ontstaanswijze tot en met de therapie.

Het laatste deel van de avond worden er casuïstieken besproken. Tevens is er ruimte voor het bespreken van vragen. Heeft u nu al vragen die u graag besproken zou willen hebben? Stuur deze dan voor 30 mei per email naar secretaris.nwvg@knmvd.nl.

Programma
18:30 – 19:00 Ontvangst
19:00 – 20:30 De neurobiologische achtergrond en klinische diagnostiek van agressieproblemen bij de hond – Kathelijne Peremans
20:30 – 20:45 Pauze
20:45 – 21:30 Het gebruik van psychofarmaca bij agressieproblemen bij de hond – Valerie Jonckheer-Sheehy
21.30 – 22.15 Casuïstieken en discussie
22:15 – 22:30 Afsluiting 

Locatie
KNMvD kantoor, De Molen 77, 3995 AW Houten (zaal 4, begane grond)

Tarieven
- GGG leden gratis
- Lid KNMvD/niet-lid GGG € 35, - excl. BTW
- Niet-lid KNMvD € 50,- excl. BTW

De bijeenkomsten zijn geaccrediteerd door PE Veterinair met 3 nascholingspunten. Inschrijving is mogelijk via de portal tot 5 juni a.s. Maximaal 50 deelnemers.

Annulering
Voor de annuleringsvoorwaarden klik hier.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden.Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kunt u doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen van de KNMvD via l.luinge@knmvd.nl. 

Agenda 2017
Jaarlijks zal de NWVG vier bijeenkomsten organiseren.
De volgende bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 12 september en 14 november 2017.