LR_Reconstructieve chirurgie bij de hond_1.jpg

Algemene informatie
Gedurende vier dagen gaat u zich onder intensieve en enthousiaste begeleiding van dr. Gert ter Haar en dr. Henry L’Eplattenier verder bekwamen in de reconstructieve chirurgie. Iedere dag is opgebouwd uit korte theoretische lezingen die meteen worden opgevolgd door het oefenen van de ingreep in de praktijk. Per team van twee cursisten beschikt u over een kadaver en het benodigde instrumentarium. Aan het einde van iedere dag krijgt u een praktische ‘challenge’ voorgelegd die u binnen de gestelde tijd moet oplossen.

Module I
Tijdens de eerste module komen de mammatumoren en de reconstructieve chirurgie deel I aan bod. Behandeld worden onder andere de nodulectomie en unilaterale mastectomy gevolgd door een lezingen en practicum over huidflappen. Op de tweede dag worden de huidtumoren besproken gevolgd door een oefening in het sluiten van moeilijke wonden door middel van locale flaps zoals de U-H-V-Y & Z flap en de A. epigastrica axiale caudalis flap.

Module II
De tweede module betreft de wondbehandeling en de reconstructieve chirurgie deel II. Aan bod komen onder andere chronische poot, elleboog en hals wonden en de sluiting door middel van de teenflap, de thoracodorsale flap, de omocervicale flap en de omgekeerde saphenous flap. Tevens worden mesh grafts besproken en geoefend. In deze module worden ook reconstructies van deelnemers besproken.

Docenten
Dr. Gert ter Haar & Dr. Henry L’Eplattenier
Dr. Gert ter Haar, Specialist KNO en weke delen chirurgie dipl. ECVS, werkzaam bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht. www.s-d-u.nl/teammember/gert-ter-haar/

Dr. Henry L'Eplattenier, dipl. ECVS, MRCVS, ECVS en RCVS.
Recognised Specialist in Small Animal Surgery en werkzaam bij VRCC referrals in Essex, Engeland. http://www.vrcc.co.uk/team.htm

Doelgroep
Heeft u weinig ervaring , dan letten we speciaal op het verkrijgen van de skills om goed te opereren. Heeft u veel ervaring, dan letten we op de manier waarop u opereert en geven we handvatten om uw ervaring optimaal te benutten. Niveau I-III.

Cursusdata
Maandag 14 & dinsdag 15 mei 2018 (module I) en maandag 18 & dinsdag 19 juni 2018 (module II).

Programma
Ontvangst: 11.00 uur*
Aanvang: 11.30 uur
Einde: 18.30 uur
*M.u.v. maandag 14 mei 2018, deze module zal om 10.30 uur van start gaan.
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De modulaire PEGD cursus: Reconstructieve chirurgie bij de hond zal worden aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag voor accreditatie nascholingspunten.

Tarieven
De kosten voor deze modulaire reeks bedragen € 1.995,- excl. BTW*. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Als u voor de optie automatische incasso kiest heeft u als voordeel dat het verschuldigde bedrag voor de cursus pas 4 weken voor de cursusdag wordt geïncasseerd ( 16 april 2018).
** Deze cursus is persoonsgebonden, UITSLUITEND de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen aan alle modulen. Indien u bij één of meerdere modulen niet aanwezig kunt zijn, is het niet mogelijk om een collega in uw plaats te laten deelnemen. Na inschrijven is annuleren niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed (zie hiervoor: www.pegd.nl).

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze modulaire cursus is er plaats voor maximaal 24 deelnemers.