LR_Allergische aandoeningen nummer 1.jpg           LR_Stempel Exclusief.jpg   

Algemene informatie
Als eerstelijns dierenarts wordt u veelvuldig geraadpleegd door eigenaren die een hond of kat bezitten met huidklachten. Een goede gestructureerde opwerking van dergelijke patiënten is enorm belangrijk om in een zo kort als mogelijk tijdsbestek een gedegen diagnose te kunnen stellen. Tijdens deze middag zal dan ook uitgebreid aandacht besteed worden aan de diagnostiek van allergische huidaandoeningen, waarbij onder andere zal worden ingegaan op het gestructureerd opwerken van deze patiënten, de zin/onzin van zelfbereide versus commerciële eliminatie diëten, intradermale huidtesten en serologische testen voor atopische versus voedselovergevoelige dieren etc.

Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de immunopathogenese van allergische huidaandoeningen, en beïnvloeding van immuniteit middels verschillende vormen van medicatie en voedingsinterventies (waaronder omega-3 vetzuren). Tevens zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de behandelmogelijkheden die u als dierenarts ten dienst staan. In het bijzonder zal worden stilgestaan bij verschillende vormen van medicatie, hun werkzaamheid en inzetbaarheid, bij commerciële hypoallergene voedingen en het zelf samenstellen van een hypoallergeen dieet. Tevens zal aandacht worden besteed aan achtergrond en inzetbaarheid van commerciële `huid-ondersteunende’ voeders.

Na het volgen van dit seminar zult u in staat zijn uw patiënten met allergische huidaandoeningen gestructureerd op te werken, en al naar gelang klinische presentatie te kiezen voor de juiste behandelmethode, passend bij uw patiënt, en de situatie van de eigenaar.

Voorafgaand aan dit seminar kunt u vragen indienen waarin u bij uw eigen casuïstieken tegen aanloopt. Tijdens de middag zullen deze - waar mogelijk - door de sprekers behandeld worden.

Sprekers
Dr. Esther Hagen-Plantinga & Dr. Yvette Schlotter.

Doelgroep
Deze praktijkgerichte nascholing is bedoeld voor recent afgestudeerde dierenartsen (tot maximaal 8 jaar werkervaring), SIO ’s en laatstejaars studenten die meer kennis willen opdoen over allergische huidaandoeningen en voeding bij kleine huisdieren. 

Datum
Donderdag 14 juni 2018.
 
Programma
13.00 uur: Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur: Aanvang seminar
18.30 uur: Einde seminar
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan. 

Accreditatie
Het PEGD seminar Allergische huidaandoeningen en voeding is aangemeld bij PE-Veterinair onder ID 307993 voor aanvraag van accreditatie punten. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 4 accreditatiepunten toegekend door de Technische Commissie.

Tarieven
De kosten bedragen € 125,- excl. BTW. SIO ’s, masterstudenten en 1 jaar afgestudeerden betalen € 25,- excl. BTW. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- adm. kosten ex. BTW) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.