Er is voor de PEGD workshop: Chirurgie nog 1 cursusplaats beschikbaar. Indien u zich voor deze laatste cursusplaats wilt inschrijven dan kunt u een e-mail sturen naar info@pegd.nl

De aanmelding voor deze laatste cursusplaats zal op volgorde van binnenkomst worden gehonoreerd.

Algemene informatie
Gedurende deze cursus gaat u zich onder de enthousiaste begeleiding van Ceriel Maas en Elaine Naan, specialisten chirurgie, bekwamen in de weke delen chirurgie van de kat. De focus binnen deze cursus ligt op het aanleren, verbeteren en verfijnen van uw chirurgische vaardigheden. De dag is opgebouwd uit korte theoretische lezingen die meteen worden opgevolgd door het oefenen van de ingreep in de praktijk. Tijdens deze wetlab zal tevens op uw techniek en tissue-handling worden gelet en waar nodig zult u tips voor verbetering krijgen. Voor de onderwerpen is gekozen voor een praktische en goed uitvoerbare benadering van veel voorkomende afwijkingen waarmee u dagelijks wordt geconfronteerd in uw praktijk. Onderwerpen die de revue zullen passeren zijn de chirurgische behandeling van urolithiasis (cystotomie), plaskater (urethroneostomie/penisamputatie), het verwijderen van corpora aliena uit het maagdarmkanaal (gastrotomie en enterotomie), het verwijderen van tumoren in het maagdarmstelsel (enterectomie en end-to-end anastomose) of de milt (splenectomie). In het kader van de post-operatieve ondersteuning wordt ook de techniek van het plaatsen van een slokdarmvoedingssonde geoefend.

Docenten
Ceriel Maas & Elaine Naan.

Ceriel Maas, dipl. ECVS, heeft na zijn afstuderen in 2000 twee jaar in een praktijk in Nederweert gewerkt en tevens als docent anatomie aan de faculteit Diergeneeskunde. In 2002 is hij begonnen aan zijn roulantschap bij de universiteitskliniek voor gezelschapsdieren en aansluitend aan zijn specialisatie chirurgie. Hij is momenteel werkzaam als zelfstandig specialist chirurgie bij Veterinaire Specialisten Oisterwijk als orthopeed en weke delen chirurg. Daarnaast werkt hij één dag per week op de UKG.

Elaine Naan, dipl. ECVS, heeft na haar afstuderen in 2000 een internationaal erkend opleidingstraject aan de faculteit Diergeneeskunde gevolgd. Na het behalen van het Europees specialisten examen in 2007, lid van het Europese College voor Veterinaire chirurgen (ECVS). Elaine is zowel erkend Nederlands als Europees specialist op het vakgebied, chirurgie van kleine huisdieren. Vanaf 2006 heeft Elaine in verscheidene specialistische klinieken gewerkt. Momenteel is zij werkzaam als zelfstandige en voert specialistische ingrepen in verschillende klinieken in Nederland en België uit. Weke delen chirurgie heeft haar bijzondere interesse. Dit omvat een tal van ingrepen, variërend van oncologische en reconstructieve chirurgie tot operaties betreffende thorax, abdomen, perineum, urogenitaal stelsel en KNO. Tevens kunnen trauma-patiënten en patiënten met langdurige wondbehandelingen door haar behandeld worden.

Doelgroep
De dierenarts met interesse in de weke delen chirurgie van de kat. Niveau I-II.

Datum
Dinsdag 5 juni 2018.

Programma
Ontvangst: 10.15 uur
Aanvang workshop: 10.45 uur
Einde workshop: 18.30 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop: Chirurgie kat zal worden aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag van accreditatiepunten.

Tarieven
De kosten voor deze workshop bedragen € 495,- excl. BTW*. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Als u voor de optie automatische incasso kiest heeft u als voordeel dat het verschuldigde bedrag voor de workshop pas 4 weken voor de cursusdag wordt geïncasseerd (datum 8 mei 2018).

*Let op de extra voorwaarden aangaande annuleren: Na inschrijven is annulering voor deze workshop niet mogelijk. Ook bij geen deelname om welke reden dan ook blijft de betalingsverplichting gehandhaafd. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed. 

Nadere informatie

Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 24 deelnemers.