De discussie over zogenaamde Hoog Risico Honden en bijtincidenten door honden in het algemeen staan fel ter discussie momenteel. Zowel nationaal als internationaal is dit een onderwerp dat de gemoederen bezig houdt en de vraag oproept naar extra regelgeving omtrent het houden van honden. 

De Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG) organiseert op 5 april a.s. een bijeenkomst met als thema ‘Minder bijtincidenten door extra regelgeving?’. Bij deze bijeenkomst geven we allereerst Ir. Ineke van Herwijnen, voorzitter van de hondenbescherming, het woord. Zij zal bespreken wat een Hoog Risico Hond (HRH) nou eigenlijk is en waarom deze honden zoveel emotie oproepen. Ook hebben we ambtenaren van twee grote gemeenten uitgenodigd, mevr. de Ruyter van Steveninck en dhr. Mulder. Zij hebben ieder een ander hondenbeleid in hun gemeente, waarover zij u zullen vertellen. Tot slot geeft drs. Claire Laane-de Fremery ons een kijkje achter de schermen bij een van de Nederlandse dierenasielen. Is er verandering zichtbaar in het aantal euthanasiën vanwege gedragsproblemen? Na de pauze is er volop ruimte voor discussie tussen zowel de sprekers als de aanwezigen in de zaal. 

Programma
18.30 uur Ontvangst
19.00 uur Hoog risico honden: een hoog emotioneel onderwerp– mevr. van Herwijnen 
20.00 uur Het nieuwe hondenbeleid in de gemeente Rotterdam - mevr. de Ruyter van Steveninck
20.20 uur Het hondenbeleid in de gemeente Apeldoorn – dhr. Mulder
20.40 uur Bijtincident: een dodelijke kwestie? – mevr. Laane-de Fremery 
21.00 uur Pauze
21.30 uur Discussie – o.l.v. mevr. Jonckheer-Sheehy
22.30 uur Einde

Doelgroep
Dierenartsen GD

Locatie 
KNMvD kantoor, De Molen 77, 3995 AW Houten 

Tarieven
- GGG leden gratis
- Lid KNMvD/niet-lid GGG € 35, - excl. BTW
- Niet-lid KNMvD € 50,- excl. BTW

De bijeenkomsten zijn geaccrediteerd door PE Veterinair met 3 nascholingspunten. Inschrijving is mogelijk via de portal tot 5 april a.s. 
Maximaal 50 deelnemers.

Annulering 
Voor de annuleringsvoorwaarden klik hier.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kunt u doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen van de KNMvD via k.koman@knmvd.nl.