76.5 accreditatie
punten

Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden

  18 september 2019  in Houten

Hoe haal ik meer uit mijn rol als leidinggevende? Hoe betrek ik mijn personeel meer bij de praktijk? Hoe stel ik mij op ten opzichte van (de andere) praktijkeigenaren? In het Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevende gaat u een jaar lang aan de slag om het antwoord te vinden op de vragen die u bezighouden in uw rol als leidinggevende binnen uw praktijk.


Inschrijven voor dit evenement

Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden, als je werk wilt maken van je personeel.

Hoe haal ik meer uit mijn rol als leidinggevende? Hoe betrek ik mijn personeel meer bij de praktijk? Hoe stel ik mij op ten opzichte van (de andere) praktijkeigenaren? In het Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevende gaat u een jaar lang aan de slag om het antwoord te vinden op de vragen die u bezighouden in uw rol als leidinggevende binnen uw praktijk.

Dit traject is bedoeld voor veterinair leidinggevenden die bereid zijn te werken aan échte, blijvende verandering. Het wordt een pittig jaar waar veel inzet wordt verwacht. Net als bij het Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen wordt niet alleen aandacht besteed aan vaardigheden, maar is er ook uitgebreid ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Ondersteuning en motivering

Ondersteuning en motivering vanuit de groep is van grote waarde, zo blijkt. Intervisie is daarom een belangrijk onderdeel van het traject. In de groep wisselen de deelnemers ervaringen uit met betrekking tot hun functioneren. Ze brengen tijdens de intervisie situaties of problemen uit de praktijk in, waarna de rest van de groep hierover vragen stelt en uiteindelijk advies uitbrengt. Na het ontwikkeltraject functioneert de groep als een volwaardige, zelfstandige intervisiegroep die, als de deelnemers daarvoor kiezen, ook na het ontwikkeltraject kan blijven zorgen voor groei en ontwikkeling.

Het traject bestaat uit twee delen:

1. Het eerste deel draait om de deelnemer zelf en zijn persoonlijk leiderschap. Een persoonlijkheidstest en het in kaart brengen van kwaliteiten, doelen en drijfveren maken hier onderdeel van uit.

2. Het tweede deel stelt het personeel centraal: we starten dit deel met een medewerker-tevredenheidsonderzoek. Vervolgens gaan we, onder meer aan de hand van dit onderzoek, aan de slag om in de praktijk zaken, indien zinnig, te veranderen. Denk hierbij aan functionerings- en beoordelingsgesprekken, competentiemanagement, missie en visie, teamontwikkeling en wederom jezelf. En niet omdat het moet, maar omdat u het zo wilt! We gaan samen met uw praktijk van Talent naar Performance. Het samen leren, ervaren en delen in de groep, onder meer via de intervisie, staat ook in dit deel centraal.

Doelgroep

Veterinair leidinggevenden (dit kunnen zowel practici als niet-practici zijn) die bestendige verandering willen. Geen snelle training waarin u alleen vaardigheden leert, maar échte, duurzame verandering! En dat vraagt durf, tijd en inzet.

Coaches

Het traject wordt verzorgd door Spaarne Veterinair, een bedrijf uit Haarlem dat zich vooral bezighoudt met het ontwikkelen van ‘menselijk kapitaal’. Spaarne Veterinair richt zich met name op de veterinaire beroepsgroep.

Locatie en programma

De duur van het programma is een jaar. Gedurende het jaar komen de deelnemers tien keer bijeen voor training en intervisie. De cursus start op 22 januari 2019.

  • Woensdag 18 september 2019
  • Donderdag 31 oktober 2019
  • Woensdag 27 november 2019
  • 21/22 Januari 2020 (groep wordt opgedeeld)
  • Donderdag 5 maart 2020
  • Donderdag 16 April 2020
  • Donderdag 28 mei 2020
  • Woensdag 24 juni 2020
  • Woensdag 16 september 2020
  • Donderdag 29 oktober 2020

Het OVL is met 76,5 nascholingspunten geaccrediteerd.

Tarieven

Het OVL kost €3.895,- excl. btw per deelnemer en inclusief kosten voor locatie, lunch en drinken. Dit is inclusief de 10 trainingsdagen, persoonlijkheidstest, intakegesprek op de praktijk, 360 graden feedback en persoonlijke begeleiding, evaluatie gesprek.

Meer informatie en aanmelden

> Meer informatie over het traject (inclusief aanmeldformulier)

Belangrijke informatie:

Datum
18 september 2019
Accreditatie punten
76.5 punten
Categorie
Coaching
Vakgebieden
Persoonlijke ontwikkeling