accreditatiepunten
in aanvraag

Basismodule: Paard-voer-voeren-paard

  8 maart 2019  in Leusden

Met een vaste werkwijze maak je een compleet beeld van het paard en het rantsoen. De interpretatie van de gegevens uit het paard, het voer en het voeren leiden tot een conclusie en een advies. Zo maak je voor elk paard een voeradvies op maat. De cursus behandelt criteria aan het paard die betrekking hebben op […]


Inschrijven voor dit evenement

Met een vaste werkwijze maak je een compleet beeld van het paard en het rantsoen. De interpretatie van de gegevens uit het paard, het voer en het voeren leiden tot een conclusie en een advies. Zo maak je voor elk paard een voeradvies op maat. De cursus behandelt criteria aan het paard die betrekking hebben op het rantsoen en de voedingstoestand, een scala aan voedermiddelen en hoe ze te beoordelen en de wijze van voermanagement voor een gezond paard. Vaste praktijkonderdelen zijn oefening van de Body Condition Score en kwaliteitsbeoordeling van ruwvoer.

Het traject Voedingsconsulent Paard bestaat uit een Basismodule en 5 Vervolgmodules. De Basismodule moet eerst zijn gevolgd om toegang te krijgen tot de Vervolgmodules. Het is niet noodzakelijk Vervolgmodules te gaan volgen, ze allemaal te volgen of ze in een bepaalde volgorde te volgen. Dierenartsen en paraveterinairen die aan alle modules van Voedingsconsulent Paard deelnemen, zijn gekwalificeerd om voeradvies te geven voor gezonde en zieke paarden.

Cursusleider:
dr. A. Hallebeek

Doelgroep:
Dierenartsen en paraveterinairen

Data:
8 maart 2019
27 september 2019

Programma:
De Basismodule duurt van 09:00-17:00 uur

Locatie:
FPC “De Hofstede”, Postweg 9 te Leusden

Accreditatie:
Is in behandeling.

Tarieven:
De kosten voor de basismodule zijn €275,- (ex btw).
Bij aanmelding voor direct alle cursussen ontvang je 10% korting per cursus.

Belangrijke informatie:

Datum
8 maart 2019
Accreditatie punten
In aanvraag