0 accreditatie
punten

DIMEO ontbijtsessie: COVID-19 en dieren

  13 oktober 2021

Professor Marion Koopmans DVM PhD studeerde diergeneeskunde en promoveerde op onderzoek naar virusziekten bij runderen. Nu doet zij onderzoek naar de invloed van snel verspreidende zoönotische virusinfecties op de wereldbevolking, met speciale nadruk op voedseltransmissie. Het ontrafelen van de manieren van overdracht van virussen bij dieren en tussen dieren en mensen en het gebruik van […]


Inschrijven voor dit evenement

Professor Marion Koopmans DVM PhD studeerde diergeneeskunde en promoveerde op onderzoek naar virusziekten bij runderen. Nu doet zij onderzoek naar de invloed van snel verspreidende zoönotische virusinfecties op de wereldbevolking, met speciale nadruk op voedseltransmissie. Het ontrafelen van de manieren van overdracht van virussen bij dieren en tussen dieren en mensen en het gebruik van pathogene genoominformatie om deze paden te ontrafelen en veranderingen in transmissie of ziektebelasting aan te geven.

Marion Koopmans is betrokken bij het PREPARE-onderzoeksproject, gericht op het opbouwen van een pan-Europees operationeel netwerk voor snel en grootschalig Europees klinisch onderzoek in reactie op uitbraken van besmettelijke ziekten met epidemisch potentieel. Zij is directeur van het WHO-samenwerkingscentrum voor Emerging Diseases bij Erasmus MC en wetenschappelijk directeur Emerging Diseases van het Netherlands Centre for One Health. Zij ontving de Infectious Disease-prijs van de Nederlandse Vereniging voor infectieziekten en in 2018 de Stevinpremie. Sinds 2019 is ze lid van de KNAW. Marion Koopmans is co-auteur van meer dan 500 publicaties die meer dan 200.000 keer geciteerd zijn.

Deze online ontbijtsessie is via Microsoft Teams te volgen. Hiervoor is een laptop of pc met goed werkend internet met beeld en geluid nodig.

Datum
Woensdag 13 oktober 2021, van 8.00 tot 8.45 uur

Spreker
Prof. dr. Marion Koopmans

Voor wie
Exclusief voor leden van het KNMvD-cluster DIMEO

Tarief
Kosteloos

Extra informatie
Maximaal 75 deelnemers

Inschrijven & berichten
Inschrijven is mogelijk met je persoonlijke Vet-login.
Na je digitale aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving.
Een aantal dagen voor aanvang van de ontbijtsessie  ontvang je een bericht met  praktische informatie en een link om deel te nemen.

Nog geen Vet-login? Als dierenarts kun je hier een Vet-login aanvragen. 

Annulering
Let op: er zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kun je doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen, via cene@knmvd.nl

LET OP: Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

 

 

Belangrijke informatie:

Datum
13 oktober 2021
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Online
Doelgroep
Dierenarts
DIMEO