2.5 accreditatie
punten

Het op afstand verdoven van paarden

  1 januari 2022  in Nader in te vullen. De cursus kan ook op locatie worden gegeven

Elke paardendierenarts bevindt zich soms in een situatie waarbij het per injectie toedienen van een sedatie, lastig, gevaarlijk of ronduit onmogelijk is. Het paard is angstig, jong, onhandelbaar of zelfs agressief. Een veilige en simpele methode is het gebruik van een verdovingspijl en blaaspijp, waarmee de sedatie op afstand vlot kan worden toegediend. Een techniek […]


Inschrijven voor dit evenement

Elke paardendierenarts bevindt zich soms in een situatie waarbij het per injectie toedienen van een sedatie, lastig, gevaarlijk of ronduit onmogelijk is. Het paard is angstig, jong, onhandelbaar of zelfs agressief.

Een veilige en simpele methode is het gebruik van een verdovingspijl en blaaspijp, waarmee de sedatie op afstand vlot kan worden toegediend. Een techniek die steeds meer dierenartsen zich eigen maken en die naast tijd, ook een hoop stress en gevaarlijke situaties bespaart.

Dierenarts Mark Hoyer met zelf jarenlange ervaring als runder-, paarden-, dierentuin en wildlife dierenarts en eigenaar van Veterinair en Immobilisatie Adviesbureau, leert de cursist in één dagdeel alle aspecten – theoretische en praktische – van het gebruik van de blaaspijp. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan praktische oefening.

Voor nadere informatie en opgave voor de cursus terecht kan op; www.viamarkhoyer.nl

Belangrijke informatie:

Datum
1 januari 2022
Accreditatie punten
2.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Paard