0 accreditatie
punten

KNMvD webinar stikstof ‘Het S-woord’

  23 augustus 2022  in Online

Het kabinet wil dat in 2030 tenminste 74% van de Nederlandse natuur niet meer door stikstof wordt overbelast. Om dit te bereiken, moet ons land in 2030 39 kiloton minder ammoniak uitstoten. Om dat landelijke doel te halen, hebben het Rijk en de provincies per regio doelen opgesteld voor het verminderen van de stikstofuitstoot. Publicatie […]


Inschrijven voor dit evenement

Het kabinet wil dat in 2030 tenminste 74% van de Nederlandse natuur niet meer door stikstof wordt overbelast. Om dit te bereiken, moet ons land in 2030 39 kiloton minder ammoniak uitstoten. Om dat landelijke doel te halen, hebben het Rijk en de provincies per regio doelen opgesteld voor het verminderen van de stikstofuitstoot. Publicatie van deze doelen deed veel stof opwaaien, met name vanwege de ingrijpende maatregelen in de veehouderij.

Dierenartsen komen dagelijks op het erf van veehouders in Nederland en zijn een belangrijke adviseur op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid. De plannen van het kabinet raken ook ons als beroepsgroep. Graag praten we onze leden bij over de laatste stand van zaken.

Programma
In dit webinar geven sprekers van Wageningen Universiteit, het RIVM en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een beeld van de problematiek, de voorgestelde oplossingen en kun je vragen die je hebt stellen aan de experts. Prof. dr. Wim de Vries, hoogleraar milieusysteemanalyse Wageningen Universiteit, gaat in op de stikstofcrisis: het probleem, de onderbouwing en de mogelijke aanpak. Dr. Albert Bleeker, senior scientist stikstof bij het RIVM, geeft uitleg over de rekenmodellen en scenarioanalyses en een spreker van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit licht de kabinetsplannen verder toe.

Je bent van harte welkom! Het webinar is exclusief voor KNMvD-leden.

Datum
Dinsdag 23 augustus 2022, van 16:00 tot 18.30 uur.

Voor wie?
Exclusief voor KNMvD leden.

Tarief
Gratis voor KNMvD leden.

Extra informatie
Dit webinar is online te volgen. Hiervoor is een laptop of pc met goed werkend internet met beeld en geluid nodig.

Inschrijven & berichten
Inschrijven is mogelijk met je persoonlijke Vet-login.
Na je digitale aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving.
Een aantal dagen voor de cursusdatum ontvang je een bericht met een link om deel te nemen.

Nog geen Vet-login?
Als KNMvD lid kun je hier een Vet-login aanvragen.

LET OP: Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

Belangrijke informatie:

Datum
23 augustus 2022
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Webinar
Vakgebieden
Actualiteiten
Doelgroep
Landbouwhuisdieren