0 accreditatie
punten

Najaarsdag 2019

  2 november 2019  in Houten

De Najaarsdag is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij de KNMvD. Maar dit jaar is het de hoogste tijd om het over een andere boeg te gooien. In een maatschappij die steeds individualistischer wordt, dreigt de kracht van het collectief, het verenigingsgevoel, makkelijk te verdwijnen. Terwijl we samen sterker staan dan alleen! Om te delen, verbinden, inspireren of een vuist te maken. Precies zoals een vereniging voor en door dierenartsen bedoeld is. Vandaar dat we de Najaarsdag transformeren in een interactieve KNMvD verenigingsdag, exclusief voor leden van de KNMvD!


Inschrijven voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.

De Najaarsdag is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij de KNMvD. Maar dit jaar is het de hoogste tijd om het over een andere boeg te gooien. In een maatschappij die steeds individualistischer wordt, dreigt de kracht van het collectief, het verenigingsgevoel, makkelijk te verdwijnen. Terwijl we samen sterker staan dan alleen! Om te delen, verbinden, inspireren of een vuist te maken. Precies zoals een vereniging voor en door dierenartsen bedoeld is. Vandaar dat we de Najaarsdag transformeren in een interactieve KNMvD verenigingsdag, exclusief voor leden van de KNMvD! Een dag om te netwerken, mee te praten over het beleid van de KNMvD, je mening en visie te laten horen, te discussiëren, collega’s te ontmoeten en gezellig samen te zijn. Dit alles in het ‘clubhuis’ van de KNMvD: het kantoor in Houten. Kom en draag bij aan onze gezamenlijke kracht!

Programma

Het volledige programma kun je hier downloaden. Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

De dag zal worden afgesloten met een bier en pizza borrel, verzorgd door Dactari. Deze is toegankelijk voor alle veterinairen. Dus kom je niet naar de Najaarsdag, maar wil je wel graag naar de bier & pizza borrel? Schrijf je dan snel in via: https://www.dactari.nl/nieuws/bier-pizza-special-edition/

Locatie: De Molen 77, 3995 AW, Houten
Datum: zaterdag 2 november 2019
Tijd: 10.30 uur – 19.30 uur
Entree: gratis, exclusief toegankelijk voor KNMvD-leden

Praat mee:

Handvatten Jonge Dierenarts
Veel jonge dierenartsen vinden de overgang van faculteit naar praktijk moeilijk. De plotselinge eigen verantwoordelijkheid, onzekerheden tijdens diensten of het combineren van werk en privé: voor sommigen kan het zelfs reden voor een carrièreswitch zijn. Werkgevers vinden het ook niet altijd makkelijk om met deze generatie jonge collega’s te werken. Ze zouden geen realistisch beeld hebben van de praktijk en geen keuzes kunnen of durven te maken.
Om zowel de jonge dierenarts als ook de werkgever handvatten te geven hoe hiermee om te gaan, heeft het PJD het document ‘Handvatten Jonge Dierenarts’ ontwikkeld. Het PJD presenteert het eerste exemplaar op de Najaarsdag en gaat er graag met je over in gesprek! Dus heb je een mening, een goed idee of wil je gewoon meer weten over wat jij als jonge dierenarts of werkgever verder nog kunt doen om de prille samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen? Kom naar de Najaarsdag!

Samen werken aan betere bedrijfsbegeleiding in de hondensector
Elk jaar komen er in Nederland 150.000 nieuwe honden bij. Rashonden, rescuehonden, honden van gelegenheidsfokkers en honden uit de zogenoemde broodfok. De Commissie Jonge Honden wil een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen van de oorzaak van de problemen in de verschillende groepen honden en hoe we die zo goed mogelijk kunnen oplossen.
In het verleden is er vooral gekeken naar wat er niet goed was en werd de consument en fokker vooral verteld wat ze niet moesten doen. Wij willen ons nu gaan richten op wat er wél goed is en dit zo goed mogelijk gaan begeleiden.
Om aan de grote vraag naar pups in Nederland te voldoen, denken we grotere/commerciële fokkers nodig te hebben. We willen als dierenarts deze fokkers beter gaan begeleiden, naar het voorbeeld van onze collega’s in de veehouderij. In deze sessie gaan ben je welkom om samen met gezelschapsdierenartsen en landbouwhuisdierenartsen te verkennen hoe we het beste bedrijfsbegeleiding kunnen opstarten in de hondensector.

Generatiemanagement
Binnen dierenartsenpraktijken werken zowel jonge als meer ervaren dierenartsen en paraveterinairen naast en met elkaar. Zo op het eerste gezicht zonder problemen, samenwerkingen lijken vaak vanzelfsprekend. Toch werken en leren generaties vaak naast elkaar en niet met elkaar, doordat generaties verschillen in mentaliteit en opvatting. Langs elkaar heen werken is in geen enkele professionele sociale setting wenselijk, ook niet in de diergeneeskundige praktijk. Hierdoor kan potentieel onbenut blijven en kunnen samenwerkingen onbedoeld stroef verlopen. Er zijn diverse methodes om een dierenartsenpraktijk effectiever te laten functioneren. Eén daarvan is het analyseren van het gedrag van generaties. Dit maakt ieders kwaliteiten, valkuilen en ‘gebruiksaanwijzingen’ helder inzichtelijk. Waardoor de onderlinge communicatie en afstemming opeens een stuk beter kunnen gaan.
Tijdens deze workshop krijg je antwoord op de volgende vragen: Welke generaties zijn er in mijn team aanwezig? Bij welke generatie hoor ik? Wat zijn de kwaliteiten van de verschillende generaties? Waar botsen de generaties en waar vullen ze elkaar aan?
Deze korte workshop is een voor de Najaarsdag aangepaste versie van de drie uur durende teamworkshop ‘generatiemanagement in de diergeneeskundige praktijk’. Door samen aan de slag te gaan met generatiemanagement, kan de samenwerking vanuit de kern (het team) verbeteren. Meer informatie: https://www.dactari.nl/diensten/dactarisupport/workshopgeneratiemanagementdierenartsenpraktijk/

Belangrijke informatie:

Datum
2 november 2019
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Congressen en Seminars
Doelgroep
Dierenarts
Diersoort overschrijdend
Inschrijven helaas niet meer mogelijk.