0 accreditatie
punten

Inspirerende ontbijtsessie: dierenarts en decaan

  15 september 2022  in Online

Ze is sinds een jaar decaan van een van de meest toonaangevende diergeneeskunde faculteiten ter wereld: Debbie Jaarsma. Hoe blikt ze terug op haar eerste jaar? En hoe hoopt ze dat de faculteit zich de komende jaren verder ontwikkelt? Wat drijft haar in haar carrière in de academische wereld? Tijdens de inspirerende ontbijtsessie op donderdag 15 september vertelt ze erover. Gezien de kleinschalige (online) opzet van de ontbijtsessies is er voldoende ruimte voor vragen en discussie. Deelname is gratis voor KNMvD-leden.


Inschrijven voor dit evenement

Debbie Jaarsma (1973) studeerde diergeneeskunde in Gent en Utrecht van 1992 tot 2000. Ze brak vervolgens een specialisatie tot patholoog af om hogeschooldocent te worden aan de HAS Hogeschool in Den Bosch (2001-2003). In 2008 promoveerde ze in Utrecht op diergeneeskundig onderwijs. Daarna werd ze hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 bekleedt ze in Groningen de leerstoel onderzoek en innovatie van medisch onderwijs en leidt ze de onderzoeksgroep LEARN (Lifelong Learning Education and Assessment Research Network). Vanaf 1 augustus 2021 is Jaarsma decaan van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht: “Ik had niet per se behoefte om te besturen. Ik had zin om hier te besturen,” aldus Jaarsma.

Koers

De faculteit Diergeneeskunde is de afgelopen jaren zichtbaarder geworden voor de buitenwereld. Die verbinding met de maatschappij vindt Jaarsma belangrijk. “Ik wil met een open blik naar buiten kijken en antwoorden geven op vragen vanuit de samenleving”. Het bestuur heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar een nieuwe organisatie. “Het is de kunst om die nu mooi bestendig te krijgen, en ervoor te zorgen dat mensen hier prettig kunnen werken.” Jaarsma gelooft dat er dan ruimte komt voor die blik naar buiten, en dat die veel energie en nieuw elan kan geven aan de faculteit.

Ontbijtsessies

Deze ontbijtsessie is voor alle leden van de KNMvD en wordt georganiseerd door KNMvD Cluster DIMEO. Doel is om de hersenen wakker te maken met een prikkelende gast, voordat de (werk)dag echt start. Het is de bedoeling geïnformeerd te worden door een dierenarts die buiten de praktijk werkt, zowel inhoudelijk als qua persoonlijke loopbaankeuzes. Om elkaar te inspireren en letterlijk en figuurlijk wat meer wakker te worden.

Datum

Donderdag 15 september 2022, van 8:00 tot 8:45 uur

Voor wie?

Exclusief voor KNMvD leden

Spreker

Debbie Jaarsma, decaan faculteit Diergeneeskunde in Utrecht

Tarief

Kosteloos

Extra informatie

Maximaal 50 deelnemers
Deze online ontbijtsessie is via Microsoft Teams te volgen. Hiervoor is een laptop of pc met goed werkend internet met beeld en geluid nodig.

Inschrijven & berichten

Inschrijven is mogelijk met je persoonlijke Vet-login.
Na je digitale aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving.
Een aantal dagen voor de cursusdatum ontvang je een bericht met een link om deel te nemen.

Nog geen Vet-login?

Als KNMvD lid kun je hier een Vet-login aanvragen.

Annulering

Let op: er zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kun je doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen, via cene@knmvd.nl

LET OP: Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

Belangrijke informatie:

Datum
15 september 2022
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Ontbijtsessie
Doelgroep
Dierenarts