accreditatiepunten
in aanvraag

PEGD seminar: Orthopedie bij de hond: van jong tot oud

  19 maart 2019  in Utrecht

Kreupelheden bij jonge en oude honden kunnen dezelfde uiterlijke kenmerken hebben. Een poot kan minder goed, of niet worden belast, met al dan niet een afwijkende stand. Er kan locale zwelling of verbreding zijn, of juist atrofie. Bij de ene hond kan de oorzaak in het oog springen, bij de andere is het heel subtiel en lastig te onderscheiden.

Tijdens deze middag zullen Edgar Scheepens en Ceriel Maas u aan de hand van casuïstieken een aantal veel voorkomende, maar ook wat bijzondere oorzaken voor kreupelheden bij jonge en oude honden laten zien. Daarbij zullen zij vanzelfsprekend ook in gaan op de diagnostiek en behandeling. Aan het einde van de dag zult u een bredere kijk op orthopedie hebben.


Inschrijven voor dit evenement

Algemene informatie
Kreupelheden bij jonge en oude honden kunnen dezelfde uiterlijke kenmerken hebben. Een poot kan minder goed, of niet worden belast, met al dan niet een afwijkende stand. Er kan locale zwelling of verbreding zijn, of juist atrofie. Bij de ene hond kan de oorzaak in het oog springen, bij de andere is het heel subtiel en lastig te onderscheiden. Tijdens deze middag zullen Edgar Scheepens en Ceriel Maas u aan de hand van casuïstieken een aantal veel voorkomende, maar ook wat bijzondere oorzaken voor kreupelheden bij jonge en oude honden laten zien. Daarbij zullen zij vanzelfsprekend ook in gaan op de diagnostiek en behandeling. Aan het einde van de dag zult u een bredere kijk op orthopedie hebben. 

Sprekers
Drs. Ceriel Maas & Drs. Edgar Scheepens.

Doelgroep
Voor de beginnende tot gemiddelde dierenarts, niveau I-II.

Studenten & co-assistenten
Als je als student of co-assistent wilt inschrijven voor dit seminar, stuur dan a.u.b. een e-mail naar info@pegd.nl

Datum
Dinsdag 19 maart 2019.

Programma

12.00 uur: Ontvangst
12.30 uur: Aanvang seminar
18.30 uur: Einde seminar
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
Het PEGD seminar Orthopedie bij de hond: van jong tot oud is aangemeld bij PE-Veterinair onder ID 342976 voor aanvraag accreditatie nascholingspunten. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 5 accreditatiepunten toegekend door de Technische Commissie.

Tarieven
De kosten bedragen € 150,- excl. BTW. Naast het betalen per bankoverschrijving (+ € 10,- adm. kosten ex. BTW) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door (zie hiervoor www.pegd.nl).

 

 

 

Belangrijke informatie:

Datum
19 maart 2019
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
Orthopedie
Diersoort
Dierenarts
Gezelschapsdieren