5 accreditatie
punten

Seminar: Spoed in de buik

PEGD Cursus   22 november 2018  in Utrecht

Interactief seminar


Inschrijven voor dit evenement

Algemene informatie
Tijdens deze interactieve middag nemen Ceriel Maas (Europees erkend specialist chirurgie) en Leonie van Bruggen (Europees erkend specialist radiologie) u mee langs een aantal veel voorkomende, buik-gerelateerde spoedgevallen in de praktijk. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere maagtorsie, ileus, hemoabdomen en de pijnlijke buik.

Deze onderwerpen worden behandeld in twee parallel verlopende sessies, ieder met hun eigen docent en daarmee invalshoek. De ene groep zal eerst bezig zijn met de chirurgische benadering van deze spoedpatiënten en alles wat daarbij komt kijken. De andere groep zal zich gaan buigen over de beeldvormende diagnostiek bij de spoedpatiënt (met name aan de hand van röntgenfoto’s). Na een paar uur en een kleine pauze zullen de groepen wisselen.

U dient zelf een laptop of tablet mee te nemen.

Docenten
Drs. Ceriel Maas & Drs. Leonie van Bruggen.

Ceriel Maas, dipl. ECVS, heeft na zijn afstuderen in 2000 twee jaar in een praktijk in Nederweert gewerkt en tevens als docent anatomie aan de faculteit Diergeneeskunde. In 2002 is hij begonnen aan zijn roulantschap bij de universiteitskliniek voor gezelschapsdieren en aansluitend aan zijn specialisatie chirurgie. Hij is mede-eigenaar van Veterinaire Specialisten in Vught en hier werkzaam als orthopeed en weke delen chirurg. Daarnaast werkt hij één dag per week op de UKG.

Leonie van Bruggen, dipl. ECVDI werkte na haar afstuderen in 2001 in binnen- en buitenland in de eerstelijns gezelschapsdierenpraktijk. Na het behalen van haar specialistendiploma in 2011 werkt zij als vast staflid op de afdeling diagnostische beeldvorming van de faculteit in Utrecht. Na het geven van onderwijs en de dagelijkse werkzaamheden in de patiëntenzorg bezoekt en verzorgt ze zelf nascholing, zowel binnen de diergeneeskunde alsmede ook op het grensvlak met aangrenzende vakgebieden.

Doelgroep
Eerstelijns dierenartsen die met spoedcasussen van gezelschapsdieren te maken krijgen. Er moet enige bekendheid met interpretatie van röntgenfoto’s en operatietechniek zijn (basis tot half gevorderd niveau).

Datum
Donderdag 22 november 2018.

Programma
12.30 uur: Ontvangst
13.00 uur: Aanvang seminar
18.30 uur: Einde seminar
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
Het PEGD seminar: Spoed in de buik is aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag accreditatie nascholingspunten onder ID 325051. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 5 accreditatiepunten toegekend.

Tarieven
De kosten bedragen € 175,- excl. BTW. Naast het betalen per bankoverschrijving (+ € 10,- adm. kosten ex. BTW) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door. Voor meer informatie: PEGD-Algemene voorwaarden

Extra informatie
Vanwege het interactieve karakter waarbij de groep zal worden opgesplitst, is er ruimte voor maximaal 50 deelnemers.

Belangrijke informatie:

Datum
22 november 2018
Accreditatie punten
5 punten
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
Röntgendiagnostiek
Spoed
Diersoort
Gezelschapsdieren