accreditatiepunten
in aanvraag

PEGD: Terugkomdag Cytologie

  21 mei 2019  in Utrecht

Inclusief microscoop practicum.

De cursus is bedoeld voor oud-cursisten van de modulaire cursus Cytologie.

Deze cursus is een korte herhaling van de succesvolle modulaire reeksen in 2010-2011, 2013-2014, 2015-2016 en 2017-2018. Prof. Erik Teske heeft tijdens deze intensieve cursus de basisprincipes bijgebracht en de meest voorkomende afwijkingen behandeld. Elke sessie werd met een theoretisch deel gestart, waarna er zelf uitvoerig achter de microscoop kon worden geoefend. Vanwege de grote belangstelling destijds en de vraag van oud-cursisten is er nu een terugkomdag georganiseerd.


Inschrijven voor dit evenement

Algemene informatie
Deze cursus is een korte herhaling van de succesvolle modulaire reeksen in 2010-2011, 2013-2014, 2015-2016 en 2017-2018.  Prof. Erik Teske heeft tijdens deze intensieve cursus de basisprincipes bijgebracht en de meest voorkomende afwijkingen behandeld. Elke sessie werd met een theoretisch deel gestart, waarna er zelf uitvoerig achter de microscoop kon worden geoefend. Vanwege de grote belangstelling destijds en de vraag van oud-cursisten is er nu een terugkomdag georganiseerd.

Alle facetten van de vijfdaagse cursus passeren kort samengevat de revue. Dit zal geoefend worden van diverse nieuwe onbekende preparaten. Tevens zal een introductie tot cytologie van beenmergbiopten behandeld worden. Cursisten worden aangemoedigd zelf ook preparaten mee te nemen! Dit alles wordt gecombineerd met microscopisch onderzoek.

Microscoop
U dient zelf een microscoop mee te nemen. De microscoop moet voldoen aan de volgende eisen: microscoop: binoculair, objectieven minimaal 10x, 20x, en 100x olie immersie.

Docent
Prof. dr. Erik Teske.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor oud-cursisten van de modulaire cursus Cytologie.

Datum
Dinsdag 21 mei 2019.

Programma

12.30 uur: Ontvangst
13.00 uur: Aanvang workshop
18.30 uur: Einde workshop

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop Terugkomdag Cytologie is aangemeld bij PE-Veterinair onder ID 342081 voor aanvraag accreditatie nascholingspunten.

Tarieven
De kosten bedragen € 195,- excl. BTW*. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

*Let op de extra voorwaarden aangaande annuleren: Na inschrijven is annulering voor deze workshop niet mogelijk. Ook bij geen deelname om welke reden dan ook blijft de betalingsverplichting gehandhaafd. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed (zie hiervoor: www.pegd.nl).

Extra informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 30 deelnemers.

 

Belangrijke informatie:

Datum
21 mei 2019
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
Cytologie
Microscoop practicum
Diersoort
Dierenarts
Gezelschapsdieren