5 accreditatie
punten

PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: startcursus

  18 juni 2019  in Utrecht

Workshop voor paraveterinairen waarbij de basisprincipes van de anesthesie worden besproken incl. rondleiding.


Inschrijven voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.

Wegens enorme belangstelling heeft de PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: startcursus ruim voor cursusdatum het maximaal aantal deelnemers bereikt. Er zijn voor 18 juni 2019 geen cursusplaatsen meer beschikbaar.

Naar verwachting zal deze workshop in het najaar van 2019 worden herhaald. Het is mogelijk je naam op de wachtlijst te plaatsen. Mocht PEGD deze workshop in de toekomst gaan herhalen dan zullen wij je via e-mail benaderen en je krijgt de gelegenheid om je met voorrang aan te melden. Wil je op de wachtlijst voor het najaar 2019? Stuur dan een e-mail naar info@pegd.nl

 Algemene informatie
Ies Akkerdaas, werkzaam bij de UKG, bespreekt in deze workshop de basisprincipes van de anesthesie. Aan bod komen de diverse onderdelen en fasen van de anesthesie procedure en bespreking van de (bij)werkingen van de diverse anesthetische farmaca. Ook worden de verschillende soorten pijnstillers uitgebreid besproken. Wat zijn de voor- en nadelen van injectie- en inhalatieanesthetica? En hoe werkt de ‘nieuwere’ techniek TIVA (Totaal Intra Veneuze Anesthesie)? De inhoud van de cursus zal daar waar mogelijk praktijkgericht besproken worden aan de hand van casuïstieken van de ongecompliceerde patiënt zoals bijvoorbeeld de anesthesie van de hond of kat voor een OVE. Ook wordt een rondleiding op de OK en de voorbereiding aangeboden om een idee te krijgen hoe er op de universiteitskliniek wordt gewerkt. Deze workshop is een goede start voor de paraveterinair die zich verder wil verdiepen in de anesthesiologie.

Docent
Ies Akkerdaas is dierenarts, afgestudeerd in 1994 aan de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht. Als parttimer heeft ze vervolgens 2 jaar gewerkt in de Spoedkliniek voor dieren in Amsterdam en tegelijkertijd als anesthesiemedewerker in de operatiekamers van het Departement Gezelschapsdieren. In de periode van 1996-2001 heeft ze de opleiding veterinaire anesthesie gevolgd. Momenteel is ze verbonden als veterinair anesthesist aan het Departement Gezelschapsdieren. Naast deze functie is ze clinical supervisor op de OK Gezelschapsdieren en studiecoördinator voor het vak anesthesie. Naast het geven van onderwijs aan co-assistenten verzorgt ze de anesthesie voor honden, katten en (af en toe) exotische diersoorten in de kliniek. Ook geeft ze theoretisch en praktisch anesthesie onderwijs aan bachelor en master studenten diergeneeskunde.

Doelgroep
De paraveterinair met weinig ervaring op het gebied van de anesthesiologie, maar ook degene die al assisteert tijdens operaties en zelfstandiger wil gaan werken.

Datum
Dinsdag 18 juni 2019.

Programma
Ontvangst: 12.00 uur
Aanvang: 12.30 uur
Einde: 18.30 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: startcursus is aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag accreditatie nascholingspunten onder ID 332911. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 5 accreditatiepunten toegekend door de Technische Commissie.

Tarieven
De kosten bedragen €  150,- excl. BTW*. Naast het betalen per iDEAL of automatische incasso is het ook mogelijk om te betalen na ontvangst van factuur. * Deze workshop is persoonsgebonden, uitsluitend de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen.Na inschrijven is annuleren, ook in geval van overmacht, niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door.

Extra informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.

 

Belangrijke informatie:

Datum
18 juni 2019
Accreditatie punten
5 punten
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
Anesthesiologie, pijn en analgesie
Doelgroep
Gezelschapsdieren
Paraveterinair
Inschrijven helaas niet meer mogelijk.