accreditatiepunten
in aanvraag

PEGD workshop voor paraveterinairen: Hygiëne, instrumentarium reinigen en steriliseren

  14 mei 2019  in Utrecht

Workshop voor paraveterinairen die meer willen weten over het desinfectie- en sterilisatieproces, instrumentenleer en praktijk hygiëne in het algemeen.


Inschrijven voor dit evenement

Algemene informatie
Als paraveterinair ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende aspecten van de dierenartsenpraktijk, waaronder het schoonmaken van de instrumenten na een ingreep en ervoor te zorgen dat deze weer kunnen worden gebruikt. Achter deze handelingen gaat een wereld van kennis schuil die de kwaliteit van jouw werk en die van je werkgever ingrijpend kan verbeteren.

Deze workshop heeft tot doel je met nieuwe kennis en inzichten van de microbiologie (de natuur- en scheikunde achter het desinfectie- en sterilisatieproces en instrumentenleer) handvatten te bieden voor:
– het achterhalen van de best haalbare methoden van praktijkhygiëne;
– het hergebruiken van medische hulpmiddelen, met het laagste risico;
– het opstellen van protocollen op maat, afgestemd op jouw praktijk. Want geen praktijk is gelijk, per situatie moet worden vastgesteld wat het juiste is en vaak onder niet ideale omstandigheden.

Naast de praktijkhygiëne, en het proces om tot een steriel eindproduct van een medisch hulpmiddel te komen, gaat de workshop ook over het instrumentarium, reusable en non-reusable. Hoe controleer je een instrument en waarop? Wanneer is dit niet meer bruikbaar, wat zijn daarvan de consequenties en hadden deze voorkomen kunnen worden? Ook wordt aandacht besteed aan flexibele en rigide endoscopen. Wat moet je doen met instrumenten die door de fabrikant zijn geïndiceerd voor eenmalig gebruik, kan je die hergebruiken en zo ja, hoe en hoe vaak? 

Docent
Erwin Muijen.

Doelgroep
Paraveterinairen die meer willen weten over het desinfectie- en sterilisatieproces, instrumentenleer en praktijk hygiëne in het algemeen.

Datum
Dinsdag 14 mei 2019.

Programma

12.30 uur: Ontvangst
13.00 uur: Aanvang workshop
18.30 uur: Einde workshop

Locatie

Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop Hygiëne, instrumentarium reinigen & steriliseren is aangemeld bij PE-Veterinair onder 342080 voor aanvraag accreditatie nascholingspunten.

Tarieven
De kosten bedragen € 150,- excl. BTW*. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

*Let op de extra voorwaarden aangaande annuleren: Na inschrijven is annulering voor deze workshop niet mogelijk. Ook bij geen deelname om welke reden dan ook blijft de betalingsverplichting gehandhaafd. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed (zie hiervoor: www.pegd.nl).

Extra informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.

 

Belangrijke informatie:

Datum
14 mei 2019
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
reiniging & desinfectie
Diersoort
Gezelschapsdieren
Paraveterinair