6 accreditatie
punten

PEGD workshop voor paraveterinairen: Urine- en bloedonderzoek: de praktijk onder de loep

  9 april 2019  in Utrecht

Voor de PEGD workshop voor paraveterinairen: Urine- en bloedonderzoek: de praktijk onder de loep op 9 april 2019 zijn nog beperkt cursusplaatsen beschikbaar. Wil je gebruik maken van één van deze laatste cursusplaatsen stuur dan een e-mail naar info@pegd.nl
De aanmeldingen voor deze laatste cursusplaatsen zullen op volgorde van binnenkomst worden gehonoreerd.

Als paraveterinair ben je vaak degene die het urine- en bloedonderzoek uitvoert of opstuurt. Ook al lijkt dit een eenvoudige dagelijkse bezigheid, soms loopt het anders, wat kan leiden tot een foute interpretatie met alle gevolgen van dien. In deze praktische workshop leer je urine- en bloedonderzoek uit te voeren volgens internationale richtlijnen. De Gouden Standaard dus. Evidence base!


Inschrijven voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.

Voor de PEGD workshop voor paraveterinairen: Urine- en bloedonderzoek: de praktijk onder de loep op 9 april 2019 zijn nog beperkt cursusplaatsen beschikbaar. Wil je gebruik maken van één van deze laatste cursusplaatsen stuur dan een e-mail naar info@pegd.nl
De aanmeldingen voor deze laatste cursusplaatsen zullen op volgorde van binnenkomst worden gehonoreerd.

Algemene informatie
Als paraveterinair ben je vaak degene die het urine- en bloedonderzoek uitvoert of opstuurt. Ook al lijkt dit een eenvoudige dagelijkse bezigheid, soms loopt het anders, wat kan leiden tot een foute interpretatie met alle gevolgen van dien. In deze praktische workshop leer je urine- en bloedonderzoek uit te voeren volgens internationale richtlijnen. De Gouden Standaard dus. Evidence base!
Het eerste deel van de cursus zal gaan over het bloed: hoe wordt dit op de juiste wijze afgenomen? Waar moet je op letten, welke buizen moet je gebruiken en op welke wijze stuur je het op? Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen: de pre-analytische fase, bloeduitstrijkje maken, hematocriet uitvoeren, microscoop instellen en kwaliteitscontrole.
Het tweede deel van de dag zal gaan over het urineonderzoek. Allereerst is van belang dat de urine screening goed wordt voorbereid en dat een urinemonster op de juiste wijze bewaard wordt: Moet urine in de koelkast bewaard worden? Hoe oud mag het zijn? En heb je wel of geen ochtendurine nodig? Vervolgens komt het urineonderzoek in de eigen praktijk aan bod. Hoe werkt de refractometer, wat is de juiste werkwijze om strips te hanteren (en af te lezen), hoe maak je een goed sediment en waar moet je op letten? Je oefent met de microscoop waarbij je uitgebreid aan de slag gaat met de beoordeling van diverse sedimenten. Er zal per cursist een microscoop beschikbaar zijn.

Docenten
Ing. J.P.H.M.Vossen & mevrouw H.C. Boswijk-Appelhof
Jos Vossen is werkzaam bij het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium (UVDL – www.uvdl.nl ) als hoofd van de afdeling.
Lenie Boswijk-Appelhof  was tot oktober 2018 werkzaam als hoofdanaliste bij het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium.

Doelgroep
Paraveterinairen die in de praktijk urine- bloedonderzoek uitvoeren, moeten verwerken of diegene die hier meer over willen leren .

Datum
Dinsdag 9 april 2019.

Programma
Ontvangst: 11.00 uur
Aanvang workshop: 11.30 uur
Einde workshop: 18.30 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop voor paraveterinairen: Urine- en bloedonderzoek: de praktijk onder de loep is aangemeld bij PE-Veterinair onder ID 342243. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 6 accreditatiepunten toegekend.

Tarieven
De kosten bedragen € 205,- excl. BTW*. Naast het betalen per bankoverschrijving ( + € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

*Let op de extra voorwaarden aangaande annuleren: Na inschrijven is annulering voor deze workshop niet mogelijk. Ook bij geen deelname om welke reden dan ook blijft de betalingsverplichting gehandhaafd. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed (zie hiervoor: www.pegd.nl).

Extra informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.

 

 

Belangrijke informatie:

Datum
9 april 2019
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
Laboratoriumonderzoek
Microscoop practicum
Diersoort
Gezelschapsdieren
Paraveterinair
Inschrijven helaas niet meer mogelijk.