6 accreditatie
punten

Workshop: Wond en wondbehandeling

PEGD Cursus   23 november 2018  in Utrecht

Interactieve ‘hands on’ workshop
Heeft u regelmatig wonden bij u op de praktijk? Gaan die wonden af en toe een eigen leven lijden ondanks zorgvuldige behandeling? Ziet u door de bomen het bos niet meer vanwege het overvloedige assortiment aan wondproducten? Dan is deze workshop iets voor u.
Voor de PEGD workshop: Wond en wondbehandeling is nog slechts één cursusplaats beschikbaar. Wilt u zich voor deze laatste cursusplaats inschrijven? Stuur dan a.u.b. een e-mail naar info@pegd.nl


Inschrijven voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.

Voor de PEGD workshop: Wond en wondbehandeling is nog slechts één cursusplaats beschikbaar. Wilt u zich voor deze laatste cursusplaats inschrijven? Stuur dan a.u.b. een e-mail naar info@pegd.nl

Algemene informatie
Heeft u regelmatig wonden bij u op de praktijk? Gaan die wonden af en toe een eigen leven lijden ondanks zorgvuldige behandeling? Ziet u door de bomen het bos niet meer vanwege het overvloedige assortiment aan wondproducten? Dan is deze workshop iets voor u.

Tijdens deze middag gaat u onder begeleiding van Anneleen Spillebeen, specialist chirurgie, de do’s en don’ts bespreken van de wondheling. Het doel van de cursus is om de wondheling zelf onder de loep te nemen en de open wondbehandeling beter te begrijpen. Daaruit voortvloeiend worden de verschillende therapietoepassingen besproken, gecorreleerd aan de huidige verbandmiddelen/wondverzorgingsproducten aanwezig op de veterinaire en humane markt.

Aan de hand van casuïstieken wordt de theorie op interactieve wijze toegepast. Complicaties tijdens de wondgenezing samen met het al dan niet gebruiken van antibioticatherapie zal uitvoerig aan bod komen. Nieuwe therapieën en geavanceerdere wondbehandeling technieken komen ter sprake. Tijdens de cursus is er een moment waarbij handelingen geoefend kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleggen van specifieke verbanden en het uitvoeren van een huidtransplant. Aan het einde van de workshop is er tijd om eigen aangebrachte probleem casuistieken in de groep te bespreken.

Tijdens deze praktische workshop zal met digitale interactie worden gewerkt. U dient daartoe zelf een tablet of smartphone (of laptop) mee te nemen.

Docent
Anneleen Spillebeen, tijdens het praktische gedeelte zal Nicole Willems assisteren.

Anneleen Spillebeen is Europees specialist chirurgie (Diplomate ECVS) en werkt momenteel als staflid bij de algemene chirurgie (weke delen en orthopedie).
Anneleen is in 2011 afgestudeerd als dierenarts optie gezelschapsdieren aan de Universiteit Gent. Vervolgens heeft ze een ‘rotating small animal internship’ vervolmaakt aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Gedurende het internship heeft ze zich verdiept in negatieve druktherapie ter behandeling van ernstige wonden. Hierna is ze in oktober 2012 gestart met de specialisatieopleiding algemene chirurgie (ECVS-European College of Veterinary Surgeons) aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze opleiding heeft ze zich verder gespecialiseerd in behandelingen met negatieve druk. Naast uitgebreide wondbehandelingen worden patiënten met septische peritonitis nu ook op deze manier behandeld. Sinds februari 2018 is ze Diplomate ECVS.

Doelgroep
Dierenartsen, niveau I-II.

Datum
Vrijdag 23 november 2018.

Programma
10.30 uur: Ontvangst
11.00 uur: Aanvang workshop
18.30 uur: Einde workshop
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop Wond en wondbehandeling is aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag accreditatie nascholingspunten onder ID 325053. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 6 accreditatiepunten toegekend.

Tarieven
De kosten voor deze workshop bedragen € 450,- excl. BTW*. Naast het betalen per bankoverschrijving (+ € 10,- excl. BTW voor adm. kosten) of iDeal is er ook een mogelijkheid tot automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

*Let op de extra voorwaarden aangaande annuleren: Na inschrijven is annulering voor deze workshop niet mogelijk. Ook bij geen deelname om welke reden dan ook blijft de betalingsverplichting gehandhaafd. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door. Voor meer informatie: PEGD-Algemene voorwaarden

Extra informatie
Vanwege het interactieve karakter van de praktische workshop is er plaats voor maximaal 24 deelnemers.

Belangrijke informatie:

Datum
23 november 2018
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
PEGD Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Diersoort
Gezelschapsdieren
Inschrijven helaas niet meer mogelijk.