accreditatiepunten
in aanvraag

Wet labs Voortplanting Paard bij Repro Academy

  28 september 2020  in De Nieuwe Heuvel, te Lunteren

Wegens groot succes herhaalt Repro Academy – van Voortplantingspraktijk Paard – op maandag 28 september 2020, haar jaarlijkse cursus met wet labs. Dit zal deze keer plaatsvinden op De Nieuwe Heuvel, te Lunteren. Vijf ervaren en gerenommeerde sprekers/practici zullen de theorie en praktijk belichten.


Inschrijven voor dit evenement

Wet labs Voortplanting Paard bij Repro Academy
Basic merriebegeleiding en diagnostiek in de gynaecologie

Tijdens de wet labs worden merries onder begeleiding gescand, baarmoederbiopten en slijmmonsters genomen en  beoordeeld. Bovendien worden casuïstieken (eigen en die van de sprekers) in kleine groepjes besproken.

De basic merriebegeleiding zal behandeld worden waarbij niet alleen de dagelijkse maar ook de uitdagende gevallen aan bod komen. Diagnostiek in de vorm van het nemen, verzenden en beoordelen van slijmmonsters (voor bacteriologisch onderzoek en cytologie) en biopten wordt besproken en geoefend op de merrie. Zo ook de respectievelijke therapieën, waaronder het flushen van de merrie.

Team
Drs. Maarten Hoogewijs (Dipl ECAR, Zoutekreken nv-Knocke Arabians, België), is naast een zeer ervaren practicus ook een gedreven onderzoeker. Met een groot aantal wetenschappelijke artikelen op zijn naam, van embryotransplantatie tot sperma verwerking, heeft hij zijn passie en kennis op het gebied van voortplanting van het paard wel aangetoond en is daarop dan ook gepromoveerd.

Dr. Denis Necchi (Dipl. ECAR) is een zeer bekwaam paarden gynaecoloog en Europees specialist sinds 2006. Hij is werkzaam geweest zowel in de praktijk (Zweden, Italie, Select Breeders, Avantea,  Keros) als op de faculteit Diergeneeskunde (Utrecht) en heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in vruchtbaarheid van merrie en hengst, embryotransplantatie en Ovum Pick up.

Drs. Reini Dijkman (Dipl ECVP) is alweer bijna 10 jaar werkzaam bij de Gezondheidsdienst Deventer, waar zij zich vooral toelegt op veterinaire diagnostiek (o.a. cytologie en biopten). Zij zal tijdens de wet labs het prepareren van een biopt en slijmmonster voor cytologie en het beoordelen ervan met ons doornemen.  Verschillende preparaten kunnen onder begeleiding bekeken worden onder de microscoop.

Drs. Tilly Spierings is haar gehele carrière werkzaam bij VC Someren waar zij als intern in 2003 begon. Sinds 2008 heeft zij zich volledig toegelegd op de gynaecologie van het paard en heeft zij een zeer succesvol embryo transplantatie station opgezet waar zij inmiddels ook Ovum Pick Up ten behoeve van ICSI aan haar vaardigheden heeft toegevoegd.

Dierenarts Annelies Smeyers is afgestudeerd aan de universiteit van Gent en is zelfstandig werkzaam in regio Antwerpen. Een zeer bevlogen en kundige dierenarts uit de praktijk met grote interesse en bekwaam in de gynaecologie. Bovendien is zij zelf fokker en amazone.

Tijdens de wet labs op 28 september kan je zelf bovenstaande handelingen, in kleine groepen, oefenen en casuïstieken naar keuze bespreken.

Kijk voor meer informatie, inschrijving en het programma op www.VPPaard.nl

KD-nascholingspunten worden aangevraagd. Let op, maximaal 24 deelnemers. Richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd vwb COVID-19.

Belangrijke informatie:

Datum
28 september 2020
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Paard