Communiceert jouw beeld (denk aan: een bericht op social media, een presentatie of een persbericht) precies datgene wat jij wilt communiceren? Deze vraag lijkt eenvoudig, maar het antwoord blijkt complex. Gert de Graaff helpt je graag! Let op: voor deze cursus worden 3 accreditatiepunten toegekend.

Thema
Onder het motto ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar als we met elkaar willen communiceren, dan moeten we elkaars taal wel verstaan’, zal Gert de Graaff je op een spontane en begrijpelijke manier uitleggen hoe beeldtaal en beeldgrammatica in elkaar steken. We communiceren immers steeds vaker via beeld. Of het nu op papier is of online – met stilstaand of met bewegend beeld. De technieken die je ervoor nodig hebt zijn laagdrempelig.

In feite kun je alles zelf. De vraag is echter: “Communiceert jouw beeld precies datgene wat jij wilt communiceren?”. Deze vraag lijkt eenvoudig- het antwoord blijkt complex. Aan de hand van talloze voorbeelden laat Gert zien, hoe nauw het steekt met beeld. Hij haalt hierbij graag de uitspraak aan over film: “A movie is not about what it is about. It’s about hów it’s about what it is about.” Gert zal met name ingaan op het belang van beeld voor powerpoints en websites.

Spreker
Gert de Graaff studeerde in 1987 cum laude af van de Filmacademie en is kort daarna zijn kennis over beeld gaan overbrengen. Hij werkte o.a. voor DutchView als 1e video-editor en geeft les aan medewerkers van de NOS, Nieuwsuur, RTL Nieuws, etc.

Ook traint hij communicatiemedewerkers bij andere bedrijven, omroepen, hogescholen, universiteiten, ministeries, etc. Verdere leverde hij zijn bijdrage aan een aantal films en documentaires en maakte hij een eigen, meerdere malen bekroonde film getiteld ‘De zee die denkt’.

‘A movie is not about what it is about, but it is how it is about what it is about’ from Gert de Graaff