Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Algemeen
Het is zeer aan te raden dat dierenartsen die werken als zelfstandige of deel uit maken van een maatschap of een VOF zich verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid. Enkele verzekeraars, waaronder VVAA, bieden een losse beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor dierenartsen aan. Een aantal verzekeraars, waaronder Nationale Nederlanden, biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan binnen een totaalpakket van verzekeringen. Er zijn verschillende verzekeraars met verschillende voorwaarden en premiestellingen. Wij adviseren u goed kennis te nemen van de polisvoorwaarden en eventueel uw assurantietussenpersoon te raadplegen.

Algemene voorwaarden
Belangrijk is, dat uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering aansluit bij de algemene voorwaarden waaronder u werkt. Het is verstandig uw aansprakelijkheid in uw algemene voorwaarden te beperken tot het maximum van wat uw aansprakelijkheidsverzekering dekt. (link naar algemene voorwaarden). Daarnaast is het raadzaam om alle beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen binnen de praktijk onder te brengen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Loondienst
Bent u werkzaam in loondienst bij een dierenartsenpraktijk dan dient uw werkgever voor u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen