nieuws

Richtlijn Toepassen van antimicrobiële middelen

Deze richtlijn behandelt het verantwoord en transparant toepassen van antimicrobiële middelen bij dieren met als (waarschijnlijkheids)diagnose een bacteriële infectie


Voordelen voor leden

  • Belangenbehartiging
  • Brancheontwikkeling
  • Individueel advies
  • Korting op verzekeringen
  • Hulp bij werk zoeken

Uitgelicht: Groep GGL

De GGL vertegenwoordigt praktiserende dierenartsen werkzaam in de sectoren varkens, herkauwers, pluimvee en vleeskalveren. De GGL heeft als belangrijk doel te komen tot een goede belangenbehartiging van alle dierenartsen werkzaam in de landbouwhuisdierensector. Verder wil de Groep het functioneren van de dierenartsen stimuleren en optimaliseren, en de ontplooiing van dierenartsen bevorderen.

Uit het veld

Naar overzicht
Valerie Jonckheer-Sheehy

Veterinaire gedragskunde … wat is dat en wat betekent het voor jou?

In 2009 ben ik in Nederland aan de slag gegaan als gedragskundig dierenarts. Eind januari dit jaar ontving ik de titel ‘Specialist Gedrag Gezelschapsdieren’ (Veterinaire Gedragsdeskundige) van de European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine (ECAWBM).

url: http://solr1:8080/solr/knmvd/search?wt=json&q=nims_sm:*12108442 AND (accessibility_s:(P B)^0.0005 )&rows=3&start=0

Actueel

Naar overzicht
Rijksoverheid
26 maart 2015
In Tzummarum (Friesland) is bij een pluimveebedrijf met met zo'n 22.000 legkippen vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld.

WVAB
24 maart 2015
Antimicrobiële middelen kunnen verschillen in selectiedruk op resistentiefactoren. Dit wordt meegenomen in de WVAB-richtlijn en de daaruit voortvloeiende diersoortspecifieke richtlijnen en formularia.
KNMvD
24 maart 2015
Deze richtlijn geeft de dierenarts een leidraad voor de diagnostiek en behandeling van otitis externa bij hond en kat

Sponsors

141125_boehringer_ingelheim_logo.jpg141125_royal_canin_logo.jpg

Dossier updates

url: http://solr1:8080/solr/knmvd/search?wt=json&q=(nims_path_sm:12108692) AND (accessibility_s:(P B)^0.0005 )&rows=6&start=0&sort=lastupdateddate_dt%20desc
Dossier Dieren op reis
Hier vindt u vragen en antwoorden over het dierenpaspoort dat geldt vanaf 29 december 2014.
Dossier PED
In dit dossier vindt u het laatste nieuws, relevante artikelen en links over PED, een virusziekte bij varkens.
Dossier Meldcode dierenmishandeling
Sikke de Graaf vertelt waar dierenartsen op kunnen letten als zij bij een mogelijk geval van paardenmishandeling worden geroepen.
Dossier Specialisatie
Potentiële leden voor het European Veterinary Dentistry College kunnen credentials insturen tot 31 januari 2015
Dossier Vogelgriep
Staatssecretaris Dijksma (EZ) informeert de Tweede Kamer over de succesvolle conferentie inzake dierenwelzijn. Samen met haar Duitse en Deense ambtsgenoten heeft zij een verklaring opgesteld. Dit over zaken die zij nodig achten op dierenwelzijnsterrein.
Dossier Dieren op reis
De KNMvD heeft een aanvraag ingediend bij de NVWA om het nieuwe paspoort voor Gezelschapsdieren uit te mogen geven. Vanaf 29 december 2014 zijn nieuwe Europese Verordeningen van kracht m.b.t. het intraverkeer en import uit 3e landen van honden, katten en fretten.

Terug naar menu