De stemmen zijn geteld: The times, they are a changin’

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar onze KNMvD blijft altijd bestaan. Een 155-jarig verleden biedt geen garanties maar wel enige zekerheid. Stel de KNMvD was niet veranderd, hoe had onze vereniging er dan nu uit gezien? We zouden een club zijn van mannen, practici, landbouwhuisdieren, praktijkeigenaren. Terwijl deze veeartsen massaal aanwezig zouden zijn op een Algemene Leden Vergadering, zou hun vrouw thuis zitten, met de kinderen en de diensttelefoon. De wereld verandert. De diergeneeskunde verandert. De KNMvD verandert.

Vorige week ‘gaf de ledenraad een klap’ op de nieuwe statuten, werden bestuurders en ledenraadsleden uit hun functie ontheven en werden veel nieuwe mensen benoemd. Per 1 januari gaat deze nieuwe ploeg aan de slag om sturing en richting te geven aan onze beroepsvereniging. Al deze nieuwe bestuurders zijn nog steeds dierenarts, maar de variatie is groter. Er zijn practici en zelfstandigen, er zijn dierenartsen in loondienst, er zijn ex-praktijkeigenaren die hun praktijk verkochten aan een keten, er zijn vertegenwoordigers van de industrie en overheid, er is zelfs een dierenarts die werkt met insecten, wie had dat 155 jaar geleden gedacht? Er is jong en wat ouder, er is ervaren bestuurder en jong enthousiasme. Er is kortom van alles wat.

Ik tel mijn knopen. Het is fantastisch dat er wederom een hele club dierenartsen klaar staat om naast hun dagelijkse werk tijd en energie te steken in de vereniging. In u, in de collega dierenartsen. Ik kan niet genoeg benadrukken dat ik, namens u leden, dankbaar ben voor al die mensen die de KNMvD tot hier hebben gebracht. Daarnaast heb ik ook heel veel zin in de tijd die voor ons ligt. Een vernieuwde vereniging, compact, wendbaar, vol energie. Men gaat van ons horen!

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen