Arbeidsrelaties

Een dierenarts werkt tegenwoordig zelden alleen. De KNMvD vindt het belangrijk dat de dierenarts goede arbeidsrelaties kan aangaan en dat de werkgevers geholpen worden om het werkgeverschap goed in te vullen. Daarom biedt zij modelcontracten met een toelichting, zodat u een goed (juridisch) uitgangspunt heeft bij het sluiten van een arbeidsovereenkomst. Ook is er een model maatschapscontract en een berekenwijzer ontwikkeld. De berekenwijzer biedt hulp bij het berekenen van de parttimefactor van een practicus-ondernemer. Voor freelancers, zelfstandigen en ZZP’ers is er een handboek (5 p.) ontwikkeld waarmee u in korte tijd een helder beeld krijgt van de zaken waarmee u te maken krijgt als u besluit als ‘freelancer’ te gaan werken.

Zoekt u nieuw personeel, dan kunt u een vacature plaatsen in de vacaturebank. Alle dierenartsen die op zoek zijn naar (ander) werk kunnen in de vacaturebank zoeken naar een passende functie. Leden kunnen ook een profiel aanmaken in de werkzoekendenbank. Daarbij kunt u aangeven wat voor functie u zoekt, in welk werkgebied, voor hoe lang et cetera. Werkgevers kunnen u dan direct benaderen. De werkzoekendenbank staat op het besloten deel van de website. Netwerken kan ook helpen een baan te vinden die bij u past. Daarbij kan de KNMvD u goed van pas komen. Denk aan de KNMvD-Linkedin Group of de diverse bijeenkomsten die de KNMvD organiseert. En als u overweegt buiten de praktijk te gaan werken, zijn de DIB netwerkborrels zeker interessant.

Misschien heeft u behoeft aan salarisadviezen, maar die kan de KNMvD niet geven vanwege bezwaren van de ACM (voorheen NMa). De KNMvD is een groot voorstander van een CAO binnen de beroepsgroep zoals die sinds 13 juni 2006 van kracht is en ziet het liefst dat er een brede basis voor de CAO is.