Coronavirus COVID-19

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste (humane) patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is inmiddels bekend dat ook bepaalde (gezelschaps)dieren besmet kunnen raken met SARS-CoV-2. De rol die zij spelen bij eventuele verspreiding lijkt echter verwaarloosbaar op dit moment. In dit dossier vind je nieuwsberichten, downloads en handige links. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Algemene informatie en aanbevelingen voor dierenartsen(praktijken)

 

Het allerlaatste nieuws en aanbevelingen vind je in ons nieuwsoverzicht.

Knelpunt in de dierenartspraktijk? Geef het door!
De KNMvD inventariseert problemen die dierenartsenpraktijken kunnen ervaren door corona. Wij gebruiken deze gegevens o.m. voor de lobby om de diergeneeskundige zorg als vitaal proces erkend te krijgen. Heb je moeite met de bezetting van je praktijk? Geef het aan ons door via info@knmvd.nl.

Kijk voor de meest gestelde vragen en antwoorden in onze kennisbank (alleen toegankelijk voor leden)

Naar de kennisbank

De overdracht van het coronavirus op (huis)dieren

Voor vragen over huisdieren en het coronavirus heeft de rijksoverheid een speciale pagina ingericht. Ook vind je meer informatie op de website van de faculteit Diergeneeskunde en bij de downloads hieronder. Bekijk ook eens dit artikel op dierenarts.nl.

Gerelateerde berichten