FD maakt organisatie beter, logischer en eenvoudiger

Van acht departementen naar drie. Dat is de verandering in de organisatie van de Faculteit Diergeneeskunde (FD) die vanaf 1 januari 2020 in moet gaan. Met 2019 als overgangsjaar wil de faculteit de nu vaak complexe organisatie omzetten naar een overzichtelijke structuur die korte lijnen kent en waarin iedereen beter met elkaar samenwerkt.

Voor de studenten diergeneeskunde verandert er voorlopig weinig. Voor de medewerkers wel. Want hoewel door deze reorganisatie geen arbeidsplaatsen verdwijnen , zullen de lijnen in de organisatie op sommige plekken wel veranderen. Op de middellange termijn zullen studenten naar verwachting wel de effecten van de reorganisatie kunnen merken. De faculteit verwacht namelijk dat de verbeterde organisatiestructuur ook de kwaliteit van het onderwijs zal verhogen.

De drie departementen met de voorlopige werktitels, Basic Sciences, Clinical Sciences en Population Health Sciences, brengen expertises en disciplines bij elkaar die op biologisch niveau aan elkaar verwant zijn. Dit moet onder andere samenwerken eenvoudiger maken en deskundigen met dezelfde interesses bij elkaar brengen.

De veranderingen binnen de Faculteit Diergeneeskunde zijn overzichtelijk in beeld gebracht in deze infographic.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen