Begin 2009 is de Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde (NWK) opgericht als onderdeel van de GGG. Het bestuur bestaat uit enthousiaste dierenartsen met een grote interesse in de kattengeneeskunde. Op vrijwillige basis proberen zij de leden op te hoogte te houden van de actualiteit op het gebied van de Feline Medicine.

De NWK wil een platform zijn voor dierenartsen met een interesse in kattengeneeskunde. Door het informeren van de leden via mailings en deze website proberen wij zoveel mogelijk actuele zaken, waaronder nascholingen, onder de aandacht te brengen.

Ook wordt er 3-4 keer per jaar een Journal Club-achtige bijeenkomst georganiseerd. Onder leiding van (vaak) een specialist, wordt er gediscussieerd over een van te voren aangekondigd onderwerp. Dit onderwerp kunt u  van te voren bestuderen aan de hand van artikelen die de NWK zal aandragen. Aan de hand van een aantal casuïstieken komt vaak een levendige discussie op gang waarbij we veel van elkaar opsteken. Omdat we de groep bewust klein houden, is er ruimte voor veel interactie met elkaar en met de begeleidend specialist. Uiteindelijk is het doel aan het eind van de avond met een werkbaar protocol naar huis te gaan.

Voor wie is de NWK?

Het is een werkgroep voor dierenartsen met een specifieke interesse in de geneeskunde van de kat. De bedoeling van de werkgroep is dat deze bestaat mede door de inzet en inbreng van de geïnteresseerden. De werkgroep is zonder bijkomende kosten toegankelijk voor leden van de GGG.

Hoe kunt u ons bereiken?

Heeft u ideeën, opmerkingen of andere zaken mail dan naar: nwk@knmvd.nl

Samenstelling leden

De leden van de werkgroep zijn:

- Sara Cammelbeeck-Bleecke (voorzitter) 
- Marieke Knies
- Marleen Kannekens-Jager
- Kim van Dam

Downloads

Klik hier voor downloads 
Klik hier voor 'The European Advisory Board on Cat Diseases: guidelines'

Versterking gezocht!

Voor deze enthousiaste werkgroep is het bestuur op zoek naar versterking, voor o.a. het organiseren van de bijeenkomsten en contact met de leden. Ben jij een enthousiaste dierenarts met speciale interesse in kattengeneeskunde en lijkt het je leuk om naast je werk bezig te zijn met nascholing en ontwikkeling? Kom jij ons bestuur van de NWK versterken? Stuur dan jouw motivatie voor 1 maart 2018 naar de NWK (nwk@knmvd.nl) t.a.v. Marleen Kannekens-Jager.