De Horsecheck Pro app is vorig jaar gelanceerd. Deze app is bedoeld om te controleren of een paard geschikt is voor humane consumptie en eenvoudig de status aan te passen. Het was al mogelijk om meer informatie over het paard te kunnen zien, maar nu biedt de app nog meer mogelijkheden. Nieuwe opties zijn bijvoorbeeld de handmatige invoer van het chipnummer in de app en het uitsluiten van onbekende paarden.

Handmatige invoer

Nu is het voor dierenartsen ook mogelijk om zonder de bluetooth chipreader een paard af te melden voor humane consumptie. De dierenarts hoeft alleen in te loggen en het chipnummer in te vullen. Vervolgens verschijnen de gegevens van het paard wat geregistreerd staat op dit chipnummer. De laatste stap is het paard afmelden voor humane consumptie. Controleer vóór het afmelden naast de identiteit van het paard ook goed of de gegevens die in de app worden getoond overeenkomen met die in het paspoort van het paard dat u wilt afmelden. Het afmelden voor humane consumptie is namelijk onomkeerbaar. Vraag ook altijd toestemming van de eigenaar.

Onbekende paarden ook uitsluiten

Ook paarden zonder bekende registratie bij de RVO zijn nu uit te sluiten voor menselijke consumptie. Zo kun je dus nog eenvoudiger op je telefoon zien wat de status van het paard is en deze afmelden wanneer nodig!

Korting op app voor KNMvD leden

KNMvD leden krijgen € 30,- korting op de Horse Check Pro app. U betaalt als lid dus € 65,- in plaats van € 95,- per jaar voor het gebruik van de app. De Horsecheck Pro app is eenvoudig te downloaden via de app-store (Apple) of Google-play.

Kijk voor meer informatie op http://www.horsecheck.nu  

Eerdere nieuwsberichten over het uitsluiten van paarden voor humane consumptie:
- Ledenkorting op Horsecheck Pro app
- Uitsluiting slacht aftekenen in paspoort en bijhouden in eigen administratie