In de workshop ‘Intercollegiaal overleg in de paardenpraktijk' vertelt erkend IOD-begeleider drs. Marije Persoon van ICOVet meer over wie/wat/waar en hoe

Intercollegiaal overleg dierenartsen (IOD) is een inspirerende, laagdrempelige, erkende vorm van nascholing waarbij je in een kleine vaste groep (6-12 dierenartsen) een aantal keer per jaar casuïstiek en vraagstukken uit de eigen praktijk bespreekt. In het Tijdschrift voor Diergeneeskunde van juni 2017 stond een artikel met uitleg.

Als praktiserende paardendierenarts weet je als geen ander waar je in praktijk tegenaan loopt. Met elkaar heb je een hoop kennis en ervaringen en door het delen van deze kennis en ervaringen leer je van elkaar, kom je tot praktische nieuwe inzichten en oplossingen en reflecteer je op het eigen handelen.

Intercollegiaal overleg is alleen effectief als je een IOD-vorm en een manier kiest die bij je past met collega’s die gelijke vraagstukken hebben en die je vertrouwt.

Tijdens de lezing ‘Intercollegiaal overleg in de paardenpraktijk' zal erkend IOD-begeleider drs. Marije Persoon van ICOVet meer vertellen over:

  • Wat is intercollegiaal overleg en wat is het verschil tussen IOD-Casuïstiek en IOD-Intervisie?
  • Waar vind je collega’s met gelijke interesse?
  • Hoe start je een nieuwe groep op?
  • Wat doet een IOD-begeleider?
  • Hoe zorg je voor structuur en voorkom je dat het een theekransje wordt?
  • Hoe regel je de accreditatie?

marije persoon.jpgMarije Persoon
Marije is de initiator van het ICOVet platform. Namens ICOVet start zij nieuwe IOD-groepen op en begeleidt zij groepen.
Ze heeft in 2005 de studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht afgerond en daarna met veel plezier zeven jaar gewerkt als praktiserend gezelschapsdierenarts.
Naast haar werkzaamheden bij ICOVet besteedt ze haar tijd graag met haar vriend en 3 kinderen op en rond het water.

Wilt u starten met IOD, maar weet u nog niet wie/wat/waar/hoe? Kom dan naar deze workshop!

Meer informatie: www.knmvd.nl/nvn