De laatste tijd komen er verschillende vragen binnen over de jaarboek-app. Hieronder daarom een paar punten om verwarring te voorkomen.

Waarom is het jaarboek alleen digitaal?
Vorig jaar is het jaarboek alleen digitaal gepubliceerd en is er besloten om geen papieren versie uit te geven. De reden hiervoor is voornamelijk omdat een afgedrukte weergave veel geld kost en helaas nooit actueel is. Door middel van een app, kan er gebruik gemaakt worden van ‘realtime verwerking’. Hierdoor blijft de app altijd up to date.

De jaarboek is toegankelijk voor iedereen en wie wordt erin vermeld?
De app is nog altijd alleen toegankelijk voor KNMvD-leden. Daarnaast wordt ieder lid en/of dierenarts die heeft aangegeven er in te willen staan, vermeld in het jaarboek.

Hoe zit het met gegevens?
Het kan gebeuren dat er toch nog gegevens ontbreken, zoals bijvoorbeeld een e-mailadres of telefoonnummer. Dit kan komen doordat men heeft aangegeven niet genoemd te willen worden of doordat de volledige gegevens niet bij de KNMvD bekend zijn. Ook dierenartsen die buiten de praktijk werken staan in het jaarboek, mits zij daarvoor akkoord hebben gegeven.

Als uw gegevens verkeerd vermeld zijn, kunt u altijd zelf een wijziging doorvoeren. Via ‘het profiel’ in de app of via de website. Wij kunnen hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden. Daarnaast is het belangrijk om tijdig een verhuizing of wijziging van werkplek door te geven, zodat alle gegevens actueel blijven.

Gegevens van de KNMvD en het bestuur kunt u op www.knmvd.nl vinden.

Hoe zit het met de privacy?
Wij zullen zorgvuldig met al uw persoonlijke gegevens omgaan en deze nooit zonder uw toestemming delen met externe partijen. Mocht u onverhoopt toch aangeschreven of benadert worden, dan kan het zijn dat gegevens ongevraagd en onterecht overgenomen zijn uit de app of door andere partijen verstrekt zijn.