Ledenkorting op Horsecheck Pro app

Sneller, eenvoudiger en minder fraudegevoelig: De Horsecheck app!

Sinds kort is er een methode om snel en eenvoudig de status van een paard te checken. Er zijn twee varianten: een app voor paardenbezitters (Horsecheck app) en een app voor dierenartsen (Horsecheck Pro app). Met deze app kun je door het lezen van de chip met de Omnimax BT Chipreader onder andere zien of het paard geschikt is voor menselijke consumptie of niet. Tevens kunnen paarden via deze app worden afgemeld voor de humane consumptie.

Deze methode is betrouwbaarder en minder fraudegevoelig ten opzichte van de informatie in het paardenpaspoort, aangezien het paspoort niet altijd aanwezig is bij het paard als het door een dierenarts behandeld wordt.

Korting voor leden

Als lid van de KNMvD krijg je korting op de Horsecheck Pro app (app speciaal voor dierenartsen). In plaats van 95 euro betaal je als lid slechts 65 euro. De genoemde prijzen zijn excl. BTW.

Download app

In de TvD van januari 2017 lees je meer over de Horsecheck app! Voor meer informatie ga naar www.horsecheck.nu. Hier kun jij je ook registreren om de HorseCheck Pro app voor dierenartsen te kunnen downloaden.

Uitleg app

Update 18-2-2017:

Afgelopen week is versie 2 beschikbaar gekomen van de HorseCheck Pro app in de App store. We laten hierin meer info van het gescande paard zien: onder andere de kleur en de geboortedatum. Was eerder een paard niet bekend bij RVO, dan gaf de app een melding dat het microchipnummer niet gevonden kon worden. Die melding verschijnt niet meer en het systeem gaat altijd door. Op de achtergrond wordt natuurlijk wel het een en ander vastgelegd. De dierenarts kan het proces op dezelfde wijze afronden om een dier uit te sluiten voor de menselijke consumptie.

 

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen