Monitor Mentale Gezondheid Dierenartsen

Hoe gaat het met de mentale gezondheid van dierenartsen? Dierenartsen zijn bevlogen professionals en het beroep is merendeels prachtig. Toch kan het soms ook fysiek, mentaal en ethisch zwaar zijn.

Sophie Deleu, voorzitter: “De KNMvD vindt het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het met de dierenarts gaat. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met werkdruk, autonomie en werk-privébalans? Heb je voldoende afwisseling in je werk en krijg je er energie van? Kun je je werk in je vrije tijd goed van je afzetten? Maar ook: heb je wel eens te maken gehad met ongewenst gedrag van collega’s of klanten en kon je toen bij iemand terecht? Om een goed beeld te krijgen van de mentale gezondheid van de beroepsgroep dierenartsen, gaan we deze jaarlijks monitoren zodat we jou en jouw collega’s nog beter kunnen ondersteunen, ook op het gebied van mentale gezondheid.

Doe je ook mee?

Mentaal welzijn is één van de speerpunten van de KNMvD. Met de resultaten uit de monitor kan de KNMvD jou en jouw collega’s nog beter ondersteunen, ook op het gebied van mentale gezondheid.

Ook interessant! Jouw persoonlijk adviesrapport

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je een persoonlijk adviesrapport. Je weet direct hoe je ervoor staat en je krijgt concrete tips om eventuele problemen aan te pakken.

Wanneer en hoe?

Dierenartsen (KNMvD-leden en een groep niet-leden) ontvingen per mail een persoonlijke uitnodiging met een inlogcode. We vragen 20 minuten van je tijd. De gegevens die je invult worden anoniem verwerkt door een onafhankelijk bureau. Jouw individuele antwoorden worden niet bij de KNMvD bekend. Hoe meer dierenartsen deelnemen aan de monitor, hoe completer het beeld van de mentale gezondheid van de beroepsgroep zal zijn.

Vragen?

Voor informatie en vragen over de monitor kun je via de mail contact opnemen met Karen van Hameren via k.van.hameren@knmvd.nl.
Heb je vragen op technisch vlak of ben je je toegangscode kwijt, stuur dan een e-mail naar service@skb.nl.