NWO veni-beurzen toegekend

Vijf wetenschappers (op een totaal van 1115 aanvragen en 154 toewijzingen) hebben dit jaar een ‘veni-prijs’ gekregen voor dier-gerelateerd onderzoek. Dit is een prijs voor pas gepromoveerde excellente onderzoekers. Kerstin Schneeberger werkt bij de faculteit diergeneeskunde (UU) aan de ontwikkeling van (nieuwe)levers via stamceltechnieken.

Hanna van Zanten, Ruud Wilbers, Yvonne Wientjes en Dennis Oornincx (alle drie Wageningen Universiteit) krijgen een subsidie voor respectievelijk onderzoek naar ‘de rol van dieren in een circulair voedselsysteem; ‘suikerdecoratie van wormvaccins’; ‘kan genomische dierfokkerij blijven bijdragen aan toekomstige voedselzekerheid?’ en ‘insecten in het spotlicht (invloed van zon)’.

De ‘veni-prijs’ is de eerste van een drietrap-raket aan prijzen die het NWO inzet om wetenschappelijk onderzoek te stimuleren. De ‘vidi-prijs’ is voor onderzoekers die al enkele jaren onderzoekservaring hebben. De ‘vici-prijs’ is voor senior-onderzoekers. De prijzen zijn resp. 250.000; 800.000 en 1,5 milj. euro bestemd voor verder wetenschappelijk onderzoek. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zet zich in voor een sterk wetenschapsstelsel in Nederland door kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap te bevorderen.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen