nieuws

Inspectie SZW controleert dierenartsenpraktijken op veilig werken met straling

De Inspectie SZW bezoekt tussen mei en november een aantal dierenartsenpraktijken voor een inspectie.


Voordelen voor leden

  • Belangenbehartiging
  • Brancheontwikkeling
  • Individueel advies
  • Korting op verzekeringen
  • Hulp bij werk zoeken

Uitgelicht: Groep GGL

De GGL vertegenwoordigt praktiserende dierenartsen werkzaam in de sectoren varkens, herkauwers, pluimvee en vleeskalveren. De GGL heeft als belangrijk doel te komen tot een goede belangenbehartiging van alle dierenartsen werkzaam in de landbouwhuisdierensector. Verder wil de Groep het functioneren van de dierenartsen stimuleren en optimaliseren, en de ontplooiing van dierenartsen bevorderen.

Uit het veld

Naar overzicht
Lotte van Welie

Richtlijnen van de KNMvD zijn super praktisch

Bij ons in de praktijk bespreken we elke twee maanden een richtlijn tijdens een Intercollegiaal Overleg Dierenartsen. Tijdens zo'n IOD-bijeenkomst zitten we met acht collega's bij elkaar en maken we van de theoretische richtlijnen een praktische aanpak.

url: http://solr1:8080/solr/knmvd/search?wt=json&q=nims_sm:*12108442 AND (accessibility_s:(P B)^0.0005 )&rows=3&start=0

Actueel

Naar overzicht
SRP
23 april 2015
ERMELO (SRP) Op een locatie in Moergestel (Midden Brabant) is Rhinopneumonie vastgesteld. Paarden van de locatie worden niet vervoerd
21 april 2015
Het KNMvD-bestuur heeft ledencontact en ledenbetrokkenheid tot een leidend thema gemaakt van zijn bestuursperiode. Volgende maand starten we daarom met een reeks regiobijeenkomsten. Voor de eerste serie bijeenkomsten is de NVWA uitgenodigd om in gesprek te gaan met de leden.
Ministerie VWS
21 april 2015
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft haar advies om twee typen injectienaalden van het merk Terumo voorlopig niet te gebruiken ingetrokken. Dat besluit is genomen op basis van onderzoek door het RIVM.

Sponsors

141125_royal_canin_logo.jpg

141125_boehringer_ingelheim_logo2.jpg

banner nvwa.jpg


Dossier updates

url: http://solr1:8080/solr/knmvd/search?wt=json&q=(nims_path_sm:12108692) AND (accessibility_s:(P B)^0.0005 )&rows=6&start=0&sort=lastupdateddate_dt%20desc
Dossier Dieren op reis
Hier vindt u vragen en antwoorden over het dierenpaspoort dat geldt vanaf 29 december 2014.
Dossier PED
In dit dossier vindt u het laatste nieuws, relevante artikelen en links over PED, een virusziekte bij varkens.
Dossier Meldcode dierenmishandeling
Sikke de Graaf vertelt waar dierenartsen op kunnen letten als zij bij een mogelijk geval van paardenmishandeling worden geroepen.
Dossier Specialisatie
Potentiële leden voor het European Veterinary Dentistry College kunnen credentials insturen tot 31 januari 2015
Dossier Vogelgriep
Staatssecretaris Dijksma (EZ) informeert de Tweede Kamer over de succesvolle conferentie inzake dierenwelzijn. Samen met haar Duitse en Deense ambtsgenoten heeft zij een verklaring opgesteld. Dit over zaken die zij nodig achten op dierenwelzijnsterrein.
Dossier Dieren op reis
De KNMvD heeft een aanvraag ingediend bij de NVWA om het nieuwe paspoort voor Gezelschapsdieren uit te mogen geven. Vanaf 29 december 2014 zijn nieuwe Europese Verordeningen van kracht m.b.t. het intraverkeer en import uit 3e landen van honden, katten en fretten.

Terug naar menu