Prachtig interactief PJD symposiumprogramma

Op 29 februari is het zo ver: dan vindt het Vet Avontuurlijke PJD-symposium plaats in Utrecht!
Heb je onderstaand overzicht van lezingen en workshops al gezien?
Kijk hier voor het time slot programma.

Overzicht programma

 

Lezingen

 

Danse Sonneveld – Klanthousiasme

Hoe zorg je voor een enthousiaste klant en hoe bereik je deze? Hoe kun je nog klantgerichter werken en bewuster naar je eigen diergeneeskundige dienstverlening kijken? Een lezing met inspiratie voor praktijkinnovatie. Met ideeën en suggesties om van klanten fans te maken. Een lezing om bij te dragen aan gezonde dieren, blije klanten, tevreden collega’s en een waardevolle praktijkvoering die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

Ron de Jong – Een gezonde dosis lef

Stevig in je schoenen staan als dierenarts vraagt om een gezonde dosis lef. Lef hebben betekent actie ondernemen, ook al vind je het eng. Dat betekent niet dat je risico’s negeert, maar dat je met zelfvertrouwen de sprong durft te wagen. Met lef presenteer je je krachtiger, maak je meer gebruik van je potentieel en benut je de kansen die hebt. Tegelijkertijd betekent een gezonde dosis lef ook weten wanneer je iets beter niet doet. In deze lezing bespreken we hoe je meer lef kunt kweken. We bespreken hoe je komt tot het benodigde zelfvertrouwen en welke momenten belangrijk zijn om lef te tonen.

Marjolein Burgerhout – Zelfzorg in je vrije tijd – VET in Balans

Werkdruk en stress breng je weer in balans met ontspanning, plezier en rust. Hoe belangrijk
maak jij ontspanning in je agenda? Doe je ook wel eens helemaal niks, als je vrij bent? In
deze lezing ontdek je wat er nodig is voor je lichaam en je hersenen om écht tot rust
te komen. We kijken naar de impact van onze dagelijkse gewoontes en onderzoeken hoe je
met kleine aanpassingen stress kan verminderen en ontspanning kan vergroten. Wanneer je
in balans bent, voel je je goed, heb je plezier in je werk en vergroot je je draagkracht.

Workshops

 

Oculus Insights – Een moeilijk gesprek

Iedereen heeft het wel een keer meegemaakt dat je vastloopt in de communicatie met een ander. Je denkt duidelijk over te brengen wat belangrijk voor je is, maar je krijgt niet de reactie die je verwacht. In deze workshop ga je op een praktische manier kijken naar jouw eigen aandeel in een moeilijk gesprek. Waarom wordt die klant boos of wat is de reden dat je collega zo geïrriteerd reageert op je vraag. Ervaar in 60 minuten hoe je een gesprek tactischer kunt voeren.

BPL – Contractonderhandelingen

Geheel in het thema van het symposium ‘Vet Avontuurlijk!’ haakt BPL hier op in door je    spelenderwijs bekend te maken met de CAO en je rechten als (beginnend) dierenarts. Als Master student of pas afgestudeerde dierenarts is het hartstikke spannend dat je straks voor het eerst gaat solliciteren en je eerste contractonderhandelingen gaat voeren. Het is belangrijk om te weten wat je rechten zijn en dat je krijgt wat je waard bent. BPL gaat jullie leren hoe de CAO is opgebouwd en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor je contractonderhandelingen. Dit gebeurt op een ludieke manier, door het spelen van Expeditie Robinson.

Ester Haver Droeze – Ergonomie

Je bent van veel waarde voor eigenaren die werken en plezier hebben met dieren. Ook is het van belang dat je zélf plezier hebt en houdt in je werk. Belangrijk daarbij is dat je werkomgeving optimaal is ingericht om je vak goed te kunnen uitoefenen. Laat de arbeidsomstandigheden je helpen, want alleen dan kun je je volledig ontplooien. Dus werk veilig en duurzaam én spaar lichaam & geest. Ester Haver Droeze zal jullie samen met Steven de Nie tijdens een workshop ergonomie langs de verschillende facetten leiden en jullie handvatten geven om je (fysieke) situatie te verbeteren. Zij geven zowel workshops voor dierenartsen gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren en paard.

Ron de Jong – Help! Ik heb spoeddienst!

Spoeddienst betekent niet weten wat er komen gaat, mogelijk moeten omgaan met eigenaren in paniek en een spoedgeval behandelen zonder de support die de dagelijkse praktijk kent. Dat is het avontuur van de spoeddienst, maar een dienst kan ook gepaard gaan met veel stress. Tijdens de workshop bespreken we do’s en don’ts voor het omgaan met een spoeddienst. Hierbij komen thema’s als slaap, werkdruk, voeding en werk-privé balans aan bod. Een betere dienst-ervaring betekent met meer vertrouwen werken en relaxter omgaan met het hebben van dienst.

Simone Zwartenkot – Principieel onderhandelen

In deze workshop leer je op een interactieve manier hoe je principieel kunt onderhandelen volgens de Harvard Methode. Met deze methode kun je leren hoe je een vage onderhandeling concreet kunt maken. Deze methode is in allerlei situaties in het dagelijks leven toepasbaar maar ook in de spreekkamer of bij de boer. Hoe overtuig je je klanten van het belang van een aanvullend onderzoek of het belang van het doorsturen van een patiënt? Hoe vind je samen met je collega’s een oplossing voor een probleem in je praktijk? Wat is jouw ‘beste alternatief zonder overeenstemming’ in verschillende situaties? Kortom, als je graag je onderhandelingstechnieken wilt verbeteren, is dit de uitgelezen kans om het onder begeleiding van een advocate te doen!

Spaarne Coaching – Wat geef je aandacht?

Aan het begin van je loopbaan als dierenarts heb je over het algemeen je handen vol aan het werk dat op je afkomt. Gaandeweg zul je zien dat de vraag zich aandient wat voor dierenarts je wilt zijn. Wat is jouw manier om op een prettige, voor jouw duurzame manier in dit vak te staan? Wat wil je aandacht geven en waar krijg je energie van? Wat past bij jou en wat niet? En hoe ga je daarmee om? En hoe combineer je dit alles met een privé-leven dat ook de nodige aandacht en tijd vraagt? In deze workshop willen we je op een speelse manier helpen om met deze vragen aan de slag te gaan. Om stil te staan bij de vraag hoe jij het beste uit jezelf haalt en hoe je op een gezonde manier in je werk kunt staan. Eerst breng je dit voor jezelf letterlijk in kaart, vervolgens bespreek je dat met collega’s.

Marion Neggers – De kracht van soft skills

Als (jonge) dierenarts komt er veel op je af. Je staat voor de gezondheid van jouw patiënten maar moet ook aan de bak met de mensen daaromheen. Je bent enthousiast en gedreven maar blaakt nog niet altijd van zelfvertrouwen en ervaart soms stress door werkdruk. Dan vergeet je soms je grenzen aan te geven. Tijdens deze workshop leer je hoe je als starter in je kracht blijft en hoe je gemakkelijk contact maakt met iedereen waar je mee te maken krijgt. Hoe jij jezelf sterk kunt profileren. Dat doen we door middel van gedrags- en communicatiestijlen. Die je heel gemakkelijk dagelijks kunt inzetten in jouw werk. In deze workshop krijg jij inzicht in jouw persoonlijke gedragsvoorkeuren en ervaar je het gemak van soft skills.

 

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen