Tuchtzaken en Klachtenprocedure

Tuchtzaken: daar wil je als dierenarts niets mee te maken hebben. Het is gedoe, het houdt je van je werk, maar vooral: het is pijnlijk en het kan grote gevolgen hebben.
“Hoe kan ik daar zo ver mogelijk vandaan blijven, behalve dan door mijn vak goed uit te oefenen?” Een vraag die menig dierenarts op de lippen brandt.
En alsof dat niet genoeg is, hebben we nu ook nog een klachtenfunctionaris. Voegt dat iets toe, of hebben we er nu een probleem bij?

Timo van Oosterhout, advocaat bij de VvAA en Emilie Aberson, klachtenfunctionaris bij de KNMvD, gaan tijdens de Najaarsdag met een praktische blik op deze vragen in: hoe verloopt een tuchtprocedure? Waar let het tuchtcollege op en hoe bereid je je daar optimaal op voor? Hoe lang duurt het? Waarom hebben we nu ook een klachtenfunctionaris? En kan die ons de ellende van een tuchtzaak besparen? Wat is het verschil tussen de tuchtprocedure bij het VTC en de klachtenprocedure bij de KNMvD? Maar ook: waar zitten de overeenkomsten, en kunnen de twee procedures elkaar versterken?

Najaarsdag 2018

Dit jaar wordt de Najaarsdag gehouden op 3 november. Net zoals vorig jaar is de locatie het Educatorium in Utrecht. We hopen jullie daar te zien!

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.