Voorjaarsdagen voor de landbouwhuisdierenarts

Voor deze jubileumeditie zijn we er in geslaagd voor u een uniek, volledig internationaal programma samen te stellen! De line-up van sprekers bevat experts uit verschillende vakgebieden. Zij staan garant voor een 50e editie van bijzonder hoog niveau, waarin nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktische klinische updates elkaar zullen afwisselen.

Wilt u uw bedrijfsadvisering op het gebied van voeding uitbreiden? Dan mag u het tweedaagse Landbouwhuisdieren-programma dit jaar niet missen!

Will Tulley (UK), expert op het gebied van bedrijfsadvisering, geeft meerdere lezingen over de nieuwste ontwikkelingen omtrent subacute pensverzuring en veel gemaakte voedingsfouten op melkveebedrijven. Ook zal hij advies geven over hoe u op een gestructureerde wijze het rantsoen kunt analyseren.

Agnes van den Pol, de specialist op het gebied van weidegang in Nederland, geeft een lezing over voeding en weidegang. In haar bijdrage zal zij de verschillende kanten van beweiding tonen en daarbij resultaten van recent onderzoek laten zien.

Is het mogelijk om koeien metabool te programmeren? Geert Opsomer (BE), geeft twee fantastische lezingen over dit interessante onderwerp.

Ruurd Jorritsma frist uw kennis op met betrekking tot de pathofysiologie van respiratoire aandoeningen bij rundvee. Hoe zat dat ook alweer?

We bieden u ook een volledige stream over vleeskalveren aan. Toonaangevende sprekers zullen onderwerpen belichten zoals biosecurity en infectiepreventie (Merel Langelaar), Salmonella (Steven Sarrazin) en de nieuwste inzichten op het gebied van stalvloeren (Kees van Rheenen).

Daarnaast kunt u uw hart ophalen aan onderwerpen als pensadaptatie tijdens de transitieperiode, verkorten van de droogstand en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kleine herkauwers.

Op vrijdag 21 april bieden we u naast het melkvee programma in samenwerking met de NVWA een zeer interessant programma aan op het gebied van voedselveiligheid, veterinaire volksgezondheid en one health.

Iedere dag zal afgesloten worden met een feestelijke borrel en op donderdag nodigen we u graag uit voor het diner en een knallend lustrum feest!

Bekijk uitgebreide informatie over het programma en de sprekers op www.voorjaarsdagen.org.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.