Wat wil jij graag weten over Veterinair Tuchtrecht?

De Najaarsdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 november op het KNMvD kantoor in Houten. In plaats van de gebruikelijke veterinair inhoudelijke nascholingsdag, kun je dit jaar een bruisende, interactieve verenigingsdag verwachten! Exclusief voor leden van de KNMvD. Vol met netwerken, discussie over veterinair en maatschappelijk relevante onderwerpen en gezelligheid.

Eén van de onderwerpen die deze dag centraal staan, is veterinair tuchtrecht. Tuchtrecht, het VTC en tuchtzaken roepen bij de meeste dierenartsen veel negatieve gevoelens op. Logisch, want tuchtzaken kosten veel tijd en energie. Bovendien is er vaak angst voor het onbekende. Om deze angst weg te nemen, willen we in een sessie* op de Najaarsdag het proces van de tuchtzaak belichten. Je kunt je vragen stellen aan een expert panel met onder meer ervaringsdeskundigen, een jurist en een eerstelijns practicus. Denk aan vragen zoals hoe je een tuchtzaak kunt voorkomen, wat er precies bij een tuchtzaak gebeurt en hoe je je goed kunt voorbereiden.

Om jou precies de antwoorden te geven op de vragen die jij hebt, of de discussiepunten te agenderen waar jij behoefte aan hebt, kun je nu alvast doorgeven wat jij op 2 november te weten wilt komen over veterinair tuchtrecht. Stuur vóór 30 september 2019 jouw vragen en/of stellingen naar cene@knmvd.nl en kom naar de Najaarsdag om ze te bespreken!

*tijdens deze sessie zullen de uitspraken van het VTC niet ter discussie worden gesteld. De beoordeling van het veterinair handelen is aan het VTC zelf.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen