WSAVA CE Partner Award ontvangen tijdens het jaarlijkse congres

In juli vond het jaarlijkse congres van World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) plaats, dit jaar in Toronto – Canada. Tijdens de presidentiële receptie werden diverse awards uitgereikt en werd de afgevaardigde van de KNMvD/GGG, Daphne Westgeest, aangenaam verrast. Zij mocht de award ‘WSAVA CE Partner’ in ontvangst nemen vanwege de langdurige sponsoring van het Continuing Education programma; WSAVA thanks the NACAM for its long-term commitment to raising standards of companion animal veterinary care around the world. De KNMvD/GGG heeft gedurende lange tijd het Sub-Saharan CE program gesponsord. Ook de Norwegian Small Animal Veterinary Association (NSAVA) en de Australian Small Animal Veterinarians (ASAVA) mochten een award voor WSAVA CE Partner in ontvangst nemen.

Continuing Education (CE) is voor Nederlandse dierenartsen vanzelfsprekend, maar dit is lang niet in alle delen van de wereld het geval. Waar wij kunnen kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod in een overvolle veterinaire agenda, is er in veel delen van de wereld nauwelijks nascholing. Soms is er zelfs niet eens een lokale beroepsvereniging voor dierenartsen. De CE Committee van de WSAVA helpt bij het organiseren van nascholing. Al naar gelang de mogelijkheden en draagkracht die een regio heeft ondersteunt de WSAVA financieel en organisatorisch, bijvoorbeeld door het regelen van sprekers. Het doel is om de lokale verenigingen te helpen bij het eigenhandig opzetten en runnen van CE meetings. De nascholingen moeten natuurlijk goed aansluiten bij de lokale behoeften en mogelijkheden.

Dankzij de bijdrage van de KNMvD/GGG aan WSAVA Continuing Education zijn er de afgelopen jaren steeds meer CE meetings georganiseerd in Afrika. Alle bijeenkomsten werden, en worden nog steeds, goed bezocht en zeer enthousiast ontvangen. Inmiddels krijgen ook de associaties steeds meer vorm en wordt de organisatie steeds meer lokaal opgepakt. De  missie van de KNMvD blijkt universeel; het verenigen van dierenartsen helpt bij de ontwikkeling en professionalisering van ons beroep. ‘Tot heil van mens en dier’.

 

Foto:

Dr. Shane Ryan (WSAVA President)
Renee Chalmers Hoynck van Papendrecht (WSAVA Honorary Secretary)
Daphne Westgeest (KNMvD/NACAM Assembly Member, WSAVA CE Committee Member)

 

 

 

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen