1 accreditatie
punten

Creëer een goede IOD-sfeer, webinar over psychologische veiligheid in jouw IOD-groep

  24 maart 2022  in Online

Laten jouw groepsleden niet altijd het achterste van hun tong zien? Spreken er vaak dezelfde leden? Komt de discussie niet goed op gang? Misschien voelt je IOD- groep zich dan wel niet veilig genoeg. Als je effectief met collega’s casuïstiek wilt bespreken is de ‘sfeer’ in de groep erg belangrijk.


Inschrijven voor dit evenement

Wie er precies deelneemt is minder van belang dan hóe deelnemers met elkaar omgaan. Is het toegestaan een andere mening te hebben, om je gedachten uit te spreken, om te praten over wat misging? Kun je vragen stellen ook als je het niet snapt? Is de groep veilig? Kan ik hier vrijmoedig spreken? Vrijmoedig kunnen spreken is één van de aspecten van psychologische veiligheid.

Tijdens de webinar Creëer een goede IOD-sfeer gaat psycholoog en dierenarts Nicole Mastenbroek dieper in op het begrip psychologische veiligheid. Hoe herken je het in je eigen groep? Hoe onderzoek je het? Wat kun je er als begeleider aan doen om psychologische veiligheid te bevorderen en wat te doen als het niet veilig is?

De webinar zal plaatsvinden donderdag 24 maart 2022 van 14.30 tot 15.30. Hierna volgt, voor de snelle aanmelders, een digitaal intercollegiaal overleg tussen maximaal 10 IOD-begeleiders onder leiding van Nicole Mastenbroek.

Over Nicole Mastenbroek

Nicole is na haar afstuderen in 1985 vrijwel direct aan het werk gegaan als practicus-ondernemer in een rundveepraktijk in de Alblasserwaard alwaar zij tot 2005 met veel plezier heeft gewerkt. Nog werkzaam in de praktijk startte zij met de opleiding arbeids- en organisatiepyschologie en met deze achtergrond keerde ze in 2007 terug naar de faculteit DGK. Ze promoveerde op een arbeidspsychologisch onderzoek namelijk ‘de kunst om bevlogen te blijven in je werk’ en de rol van persoonlijke eigenschappen hierbij. Dit onderzoek zet ze nu voort bij studenten Diergeneeskunde die op het punt staan de opleiding te verlaten en de arbeidsmarkt te betreden. Naast het doen van onderzoeker is ze een geïnspireerd docent. In haar onderwijs richt ze zich met name op het ontwikkelen en implementeren van onderwijs in de domeinen persoonlijke en professionele ontwikkeling, samenwerken, communicatie en levenslang leren.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 maart 14.30-17:00 online via Zoom
Kosten: (bedragen excl. btw):
– IOD-begeleiders met een ICOVet IOD-groep: Geen kosten.
– Andere IOD-begeleiders: €50,- voor het webinar en €70,- voor de IOD-sessie.
Punten: 1 nascholingspunt voor deelname aan webinar, 1,5 IOD-punt voor deelname aan de IOD-sessie.

Belangrijke informatie:

Datum
24 maart 2022
Accreditatie punten
1 punten
Categorie
Webinar
Vakgebieden
Communicatie
Doelgroep
Dierenarts