Paard

groep paard knmvdWelkom op de pagina van het cluster Paard!
Het cluster Paard vertegenwoordigt de Nederlandse paardendierenartsen en draagt bij aan een professionele ontwikkeling van de paardendiergeneeskunde, in het belang van paard en eigenaar.

Het cluster Paard is opgericht in 1971 en de leden zijn allen dierenartsen die zich met paardengeneeskunde bezighouden. Het cluster Paard behartigt de specifieke belangen van haar leden en geeft voorlichting en advies aan eigenaren, sportbeoefenaren en organisatie op het gebied van de paardenhouderij. Daarnaast houdt het cluster Paard zich bezig met de ontwikkeling van de geneeskunde van het paard.

Commissie Jong cluster Paard

Speciaal voor bijna en pas afgestudeerde paardendierenartsen (tot 5 jaar na afstuderen) is in samenwerking met het cluster Paard de Commissie Jong cluster Paard – het JongCP – opgericht. JongCP heeft als doel een brug vormen tussen het cluster Paard, de jonge paardendierenarts en de diergeneeskundestudent. Vier keer per jaar organiseert het JongCP een lezing over onderwerpen die jonge dierenartsen aanspreken. Sprekers van praktijken uit het hele land geven tijdens de lezingen praktische tips op het gebied van voortplanting, oogheelkunde, orthopedie, 1e-lijns chirurgie, tandheelkunde en nog veel meer. Ook voor informatie over bijvoorbeeld erkenning en intercollegiaal overleg is JongCP altijd bereikbaar voor jonge paardendierenartsen.

Word lid

 

Contactinformatie
Aarzel niet contact met ons op te nemen!

Paard
Commissies

  • Communicatiecommissie

Commissie Jong Cluster Paard

Meer informatie over de Commissie Jong Cluster Paard

Stichting Paard

Meer informatie over de Stichting Paard

Leidraden Paard

Meer informatie en de beschikbare leidraden Paard