Enquêtes studenten en onderzoekers

Vind jij het leuk om studenten en onderzoekers te helpen met hun onderzoek? De KNMvD krijgt regelmatig de vraag of ze enquêtes wil verspreiden onder haar leden. Voor het gemak zijn deze enquêtes daarom gebundeld op knmvd.nl. Klik op onderstaande button of te zien of er iets interessants voor jou bij zit. Je helpt de studenten enorm door hun enquête in te vullen. Zelf student en wil jij graag jouw onderzoek verspreiden onder onze leden? Neem dan contact met ons op via webmaster@knmvd.nl


Geplaatst 23 december 2022

Ben jij werkzaam als paardenarts, doe dan mee aan het 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 ‘𝗪𝗮𝘁 𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗷𝗶𝗷 𝗮𝗹𝘀 𝗽𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻𝗮𝗿𝘁𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸?’ 👉 Drs Yteke Elte van de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar de 7 belangrijkste aspecten van veterinaire dienstverlening aan paarden.

Vul de enquête in op deze pagina: https://diergeneeskunde.nl/paardenarts/


 Geplaatst 10 november 2022

Beste collega,
Met behulp van deze enquête onderzoeken wij wat het effect is van het veterinaire tuchtrecht op uzelf en hoe het uw werk als beroepsbeoefenaar beïnvloedt. Dit onderzoek is onderdeel van het promotie onderzoek van Mr. Iaira Boissevain (advocaat en gespecialiseerd in het veterinair tuchtrecht). Haar begeleider is dr. Paul Mandigers.
De enquête is eenvoudig: doorloop alle vragen. Indien de vraag niet van toepassing is sla deze dan over. Het invullen van de enquête bedraagt 9 tot 20 minuten. Op het einde staan enkele stellingen over het tuchtrecht.
Door deze enquête in te vullen helpt u ons enorm.
Vul de enquete in


Geplaatst: 8 november 2022
Doe mee aan de peiling De Staat van het Dier

Met de enquête De Staat van het Dier onderzoekt de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) hoe mensen kijken naar en omgaan met dieren. Elke vier jaar herhalen we het onderzoek, om zo ontwikkelingen en trends te kunnen analyseren. De resultaten dienen onder meer als input voor onze nieuwe meerjarige agenda.

Ook zijn we geïnteresseerd in hoe verschillende doelgroepen in de diersector, waaronder dierenartsen, dierhouders, studenten en docenten, naar dieren kijken. Daarom onze oproep aan u om deel te nemen aan onze enquête.

Deze link leidt naar de enquête-omgeving: https://interviewing.nfieldmr.com/Interviews/HvpW2/mp5tf6hqZxpkTUbLO2bg. Deelname duurt maximaal 20 minuten. De enquête kan ingevuld worden t/m maandag 21 november. Veel dank voor uw medewerking!

Meer informatie over De Staat van het Dier is hier te vinden.

Over de RDA

De Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) is een onafhankelijke raad van deskundigen die de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd of op eigen initiatief adviseert over multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn, inclusief diergezondheid en ethische vraagstukken. De Raad baseert zich daarbij op de meest recente wetenschappelijke, maatschappelijke en ethische ontwikkelingen. Kijk hier voor meer informatie over de RDA.


 

Geplaatst: 8 november 2022
Short survey on use of veterinary diagnostics

Some years ago, the Federation of Veterinarians of Europe (FVE) had investigated the factors influencing antibiotic prescribing habits and use of sensitivity testing amongst veterinarians in Europe. Following the adoption of the new Regulation on Veterinary Medicinal Products (EU) 2019/6 and full implementation of the new legal requirements since the beginning of this year, the FVE would like to investigate how the situation in Europe has evolved regarding the availability of antimicrobial susceptibility testing and their use.

The questionnaire is in English and is addressed to veterinary practitioners in Europe, who are invited to contribute with their input on this short survey (about 5 min). The collection of data is anonymous and only aggregated data will be publicly presented with the results.

Short survey on use of veterinary diagnostics (google.com)

If you have questions, please contact Despoina Iatridou – despoina@fve.org


 

Geplaatst: 4 november 2022
Beste respondent,

Mijn naam is Leanne Levelt, ik ben een laatstejaars student van de opleiding Diergeneeskunde in Gent. In het kader van mijn masterthesis doe ik onderzoek naar de toepassing van bioveiligheidsmaatregelen in kleine huisdierenpraktijken in België en Nederland. Om een beeld te krijgen van de huidige praktijkomstandigheden heb ik een enquête opgesteld voor de medewerkers van deze praktijken. Deze enquête is enkel bedoeld voor medewerkers die bekend zijn met de werkwijzen en/of protocollen wat betreft hygiëne en veiligheid die gelden binnen uw praktijk.
De enquête bestaat uit korte meerkeuzevragen en neemt ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag.

https://ugent.qualtrics.com/jfe/form/SV_6g160XM8tKs4bMW 

De gegevens uit deze enquête zullen geheel anoniem verwerkt worden.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!


Geplaatst 2 november 2022
De Federation of Veterinarians of Europe (FVE) vraagt dierenartsen uit alle sectoren het onderzoek VetSurvey2022 in te vullen.
Klik hier voor de enquête


Geplaatst 24 oktober 2022
Beste praktiserende dierenarts,

Op dit moment voeren vrijwel alle farmaceutische bedrijven gezamenlijk een online onderzoek uit onder dierenartsen onder de naam Vet150. De doelstelling van het Vet150-onderzoek is om na te gaan hoe de farmaceutische bedrijven u en uw praktijk de komende jaren nog beter kunnen ondersteunen. We zouden het zeer op prijs stellen, indien u mee zou willen werken aan dit belangrijk onderzoek voor de veterinaire sector.

Klik hier om deel te nemen.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer acht minuten (korter dan in 2020!). Alle antwoorden worden uiteraard anoniem verwerkt.

Waarom zou u als dierenarts meedoen?
Wij waarderen uw mening. De resultaten van het Vet150-marktonderzoek zullen bijdragen aan een (nog) betere dienstverlening door de farmaceutische bedrijven voor u en uw praktijk.

Het onderzoek vindt één keer per twee jaar plaats en vrijwel alle farmaceutische bedrijven ontvangen de resultaten van het marktonderzoek. Dit is natuurlijk veel efficiënter dan dat elk farmaceutisch bedrijf zijn eigen onderzoek gaat uitvoeren met (ongeveer) dezelfde vragen. Onder de deelnemende dierenartsen worden beroepsgerelateerde cadeaus verloot. Ook de dierenartsenverenigingen (KNMvD en CPD) zijn op de hoogte van het Vet150-onderzoek.

Alvast bedankt voor uw deelname namens Boehringer Ingelheim, MSD Animal Health, Ceva Santé Animale, Dechra Veterinary Products, Ecuphar/Animalcare, Hipra en Virbac.

Bij vragen over het Vet150-marktonderzoek kunt u ons altijd bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,

Ellen Vaessen
T: 0317 – 425958 of 06 – 20607090
E-mail: ellen@geelen-consultancy.nl

  • Hier vindt u meer informatie over het hoe en het waarom van het Vet150-onderzoek.
  • Andere dierenartsen binnen uw praktijk kunnen ook deelnemen via geelen-consultancy.nl/vet150.
  • Geelen Consultancy houdt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Geplaatst 9 september 2022
Klinische studie bij honden met hoofd- en halskanker

Voor een klinische studie rond fluorescentie-geleide chirurgie is de Universitaire Dierenkliniek Kleine Huisdieren (Faculteit Diergeneeskunde, UGent) op zoek naar honden met hoofd- en halskanker die in aanmerking komen voor operatieve behandeling. Tijdens fluorescentie-geleide chirurgie zal er een kleurstof toegediend worden om de kankercellen met behulp van een speciale camera in beeld te brengen. Deze benadering vergroot de kans op volledige verwijdering van de tumor waardoor het risico op herval kleiner wordt. Het doel van deze studie is om te bestuderen of een nieuw, veelbelovend contrastmiddel inderdaad een meerwaarde biedt tijdens het verwijderen van tumoren met onduidelijke marges. Het gaat om een kleurstof, gekoppeld aan een Nanobody (een klein antilichaam dat bindt aan specifieke eiwitten op kankercellen dat diep in weefsels kan doordringen). De veiligheid van het contrastmiddel bij honden werd reeds getest. Als we met deze klinische studie kunnen aantonen bij honden dat deze Nanobody-kleurstof de chirurgische verwijdering van tumoren met slecht omschreven marges verbetert, zal hetzelfde contrastmiddel vervolgens worden getest bij mensen met hoofd- en halskanker.

Welke honden komen in aanmerking? Honden met kanker in de mond, elders op het hoofd of ter hoogte van de hals. Belangrijk is dat de hond een goede kandidaat is voor chirurgische behandeling. Dit wil zeggen dat hij in goede algemene toestand moet verkeren en dat er nog geen aanwijzingen mogen zijn voor verre metastases.

Voor meer informatie en/of doorverwijzing kan contact opgenomen worden met dierenarts Nayra Valle via nayra.valle@ugent.be of Professor Hilde de Rooster (Weke Delen Chirurgie) via hilde.derooster@ugent.be.