Gezelschapsdieren

groep paard knmvdDit cluster vertegenwoordigt en verenigt binnen de KNMvD de dierenartsen die werkzaam zijn in de gezelschapsdierensector.

Waar wij voor staan? Voor de positionering van de ​gezelschapsdierenarts als dé onafhankelijke​ ​deskundige ​​en ​​adviseur ​op ​​het ​gebied ​van ​gezondheid ​en ​welzijn ​van gezelschapsdieren.  Ook streven we ​naar ​continue ​verbetering ​van ​de ​kwaliteit ​van ​​de diergeneeskunde ​voor ​gezelschapsdieren en verantwoord ​huisdierenbezit. Met als ​doel ​de gezondheid ​en ​het ​welzijn​ ​van gezelschapsdieren én gezelschapsdierenartsen ​te ​bevorderen. ​

Het cluster Gezelschapsdieren behartigt ​de ​belangen ​van​ ​de ​gezelschapsdierenarts, ​zowel​ ​binnen ​de ​vereniging ​als ​naar andere ​​partijen. Wij zijn een belangrijke gesprekspartner bij overleggen over onderwerpen die de gezelschapsdierenarts en -sector aangaan. Denk aan I&R, FairDog, dierenmishandeling, bijtincidenten, illegale hondenhandel, het belang van vaccineren, de landelijke chipplicht voor katten, richtlijnen en formularia. Met het ondersteunen van PETscan bijvoorbeeld dragen we bij aan het in kaart brengen van de incidentie van erfelijke ziekten en tot ziekte leidende schadelijke raskenmerken.

Meer informatie is ook te vinden in de dossiers zoals:
I&R gezelschapsdieren
Illegale hondenhandel
Fokkerijen gezelschapsdieren

(Financiële) voordelen!

Als lid van dit cluster krijg je zeer voordelig toegang tot betrouwbare, wetenschappelijke informatie in de vorm van de online kennisbank Vetstream.

Ook betaalt het cluster gezelschapsdieren het lidmaatschapsgeld van haar leden aan de FECAVA (Europese KNMvD). Via de KNMvD ben je dus (ook) lid van de FECAVA en praat je mee in Brussel over (bijvoorbeeld) zwerfhonden, illegale puppyhandel, chippen en erfelijke ziekten. Bovendien krijg je als lid van de FECAVA ook korting bij deelname aan de congressen!

 

 

Lid worden?

De KNMvD is dé vereniging van alle dierenartsen in Nederland. Samen werken we aan oplossingen voor problemen die te groot zijn voor de individuele dierenarts, praktijk of keten. De KNMvD netwerkt en overlegt met partners, controlerende instanties en overheid. De KNMvD is de spreekbuis van dierenartsen in Nederland. De KNMvD helpt, adviseert, maakt kennis toegankelijk en faciliteert nascholing. Samen zijn we sterk. Daarom ben je lid van de KNMvD!

Bekijk alle voordelen van het lidmaatschap

 

Gezelschapsdieren
Commissies

Fairdog
Digitale Denktank

 

Nieuws

 

 

Bestuur