Gezelschapsdieren

groep paard knmvdDit cluster vertegenwoordigt en verenigt binnen de KNMvD de dierenartsen die werkzaam zijn in de gezelschapsdierensector.

Waar wij voor staan? Voor de positionering van de ​gezelschapsdierenarts als dé onafhankelijke​ ​deskundige ​​en ​​adviseur ​op ​​het ​gebied ​van ​gezondheid ​en ​welzijn ​van gezelschapsdieren.  Ook streven we ​naar ​continue ​verbetering ​van ​de ​kwaliteit ​van ​​de diergeneeskunde ​voor ​gezelschapsdieren en verantwoord ​huisdierenbezit. Met als ​doel ​de gezondheid ​en ​het ​welzijn​ ​van gezelschapsdieren én gezelschapsdierenartsen ​te ​bevorderen. ​

Het cluster Gezelschapsdieren behartigt ​de ​belangen ​van​ ​de ​gezelschapsdierenarts, ​zowel​ ​binnen ​de ​vereniging ​als ​naar andere ​​partijen. Wij zijn een belangrijke gesprekspartner bij overleggen over onderwerpen die de gezelschapsdierenarts en -sector aangaan. Denk aan I&R, FairDog, dierenmishandeling, bijtincidenten, illegale hondenhandel, het belang van vaccineren, de landelijke chipplicht voor katten, richtlijnen en formularia. Met het ondersteunen van PETscan bijvoorbeeld dragen we bij aan het in kaart brengen van de incidentie van erfelijke ziekten en tot ziekte leidende schadelijke raskenmerken.

Meer informatie is ook te vinden in de dossiers zoals:
I&R gezelschapsdieren
Illegale hondenhandel
Fokkerijen gezelschapsdieren

(Financiële) voordelen!

Als lid van dit cluster krijg je bijna gratis toegang tot betrouwbare, wetenschappelijke informatie in de vorm van de online kennisbank Vetstream. De reguliere prijs van een abonnement op Vetstream is €792,- per jaar. Maar als lid van de KNMvD én van cluster Gezelschapsdieren betaal je slechts bedrag van €50,- per jaar! Dit is dus een financieel voordeel van €742,-.

Ook betaalt het cluster gezelschapsdieren het lidmaatschapsgeld van haar leden aan de FECAVA (Europese KNMvD). Via de KNMvD ben je dus (ook) lid van de FECAVA en praat je mee in Brussel over (bijvoorbeeld) zwerfhonden, illegale puppyhandel, chippen en erfelijke ziekten. Bovendien krijg je als lid van de FECAVA ook korting bij deelname aan de congressen!