Veterinaire Agenda

Op deze kalender vind je zowel geaccrediteerde en niet geaccrediteerde nascholing, congressen en symposia. Of je nu werkzaam bent in de geneeskunde voor paarden, gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren of het onderwijs en/of industrie  het maakt niet uit. Je vindt de voor jou geschikte bijeenkomsten makkelijk door een selectie te maken op diersoort of vakgebied. Bij de scholing vermelden wij indien bekend het aantal accreditatie punten.

Scholingsaanbieder
Ook als scholingsaanbieder ben je hier op de juiste plaats, je bereikt immers direct de juiste doelgroep. Plaats je geaccrediteerde scholing, congressen, symposia etc. op de evenementen kalender.

Filter weergave:
82 accreditatie
punten
Coaching Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen (OJD 12)
12 december 2018 in Houten

Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen: als je werk wil maken van je toekomst Tijdens het Ontwikkeltraject Jonge Dierenartsen sta je een jaar lang stil bij de persoonlijke kant van jouw functioneren. In een groep van ongeveer tien jonge dierenartsen word je hierbij begeleid en ondersteund. In dit traject leer je op een gezonde en effectieve manier om […]

accreditatiepunten
in aanvraag
Dierenarts breed
Cursus Klaar voor de Praktijk – Trainingsprogramma voor Jonge Dierenartsen
12 januari 2019 in Veenendaal

In samenwerking met diverse partijen uit de veterinaire branche is het Klaar voor de Praktijk trainingsprogramma voor jonge dierenartsen ontwikkeld. Het trainingsprogramma is bedoeld om voor jonge dierenartsen de overstap van universiteit naar praktijk te vergemakkelijken.

76.5 accreditatie
punten
Coaching Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden
15 januari 2019 in Houten

Hoe haal ik meer uit mijn rol als leidinggevende? Hoe betrek ik mijn personeel meer bij de praktijk? Hoe stel ik mij op ten opzichte van (de andere) praktijkeigenaren? In het Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevende gaat u een jaar lang aan de slag om het antwoord te vinden op de vragen die u bezighouden in uw rol als leidinggevende binnen uw praktijk.

accreditatiepunten
in aanvraag
Gezelschapsdieren
Klinische Avonden Gezelschapsdieren
17 januari 2019

De nieuwe serie Klinische Avonden Gezelschapsdieren in 2019 starten op donderdag 17 januari 2019. Ben je al op de hoogte van de laatste inzichten in de diagnostische (on)mogelijkheden en behandeling van chronische niesziekte bij de kat?

accreditatiepunten
in aanvraag
Dierenarts, Gezelschapsdieren
PEGD Cursus Hondentrilogie
24 januari 2019 in Utrecht

Uniek aanbod van drie seminars met de hond in de hoofdrol.

Dit voorjaar biedt PEGD drie seminars aan met de hond in de hoofdrol.
Toonaangevende sprekers brengen u weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de hondengeneeskunde.

Als u zich in één keer inschrijft voor alle drie de seminars, ontvangt u € 50,- korting. U betaalt € 400,- in plaats van € 450,- excl. BTW.

5 accreditatie
punten
Dierenarts, Gezelschapsdieren
PEGD Cursus PEGD seminar: ‘Puur genieten’: praktische aanpak van GI problemen bij de hond
24 januari 2019 in Utrecht

In de diergeneeskundige kleine huisdierenpraktijk worden heel frequent patiënten aangeboden met braak en diarreeklachten. Gezien deze klachten het gevolg kunnen zijn van een hele reeks van aandoeningen, is het erg belangrijk om deze patiënten zeer stapsgewijs op te werken. In deze presentatie zullen verschillende casuïstieken uit de praktijk de revue passeren. Het doel van deze voordacht is de practicus te leren deze gevallen via een case based approach op te werken. Tevens zullen zoveel mogelijk de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied worden besproken. De presentatie zal zich vooral toespitsen op de klinische aanpak van regurgitatie, braak, diarree en defecatieproblemen bij de hond. Zowel de mogelijke oorzaken, differentiaal diagnose als de behandelingen zullen uitvoerig besproken worden.

5 accreditatie
punten
Gezelschapsdieren, Paraveterinair
PEGD Cursus PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: inhalatieanesthesie
24 januari 2019 in Utrecht

Ies Akkerdaas zal in deze vijf uur durende workshop de verschillende facetten bespreken die gerelateerd zijn aan het gebruik van inhalatieanesthesie.

accreditatiepunten
in aanvraag
Gezelschapsdieren
Lezing, Symposium, refereerbijeenkomst Tandheelkundig Symposium 2019
26 januari 2019 in Hilversum

Initiatiefnemers voor de Maand van de Gebitsverzorging, Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde, Virbac en Pedigree slaan hiermee de handen ineen met partners Reaal Dier & Zorg, Gezondheidsdienst Deventer, Miele, Accessia, UD-Vet en Digiredo om het belang van goede gebitsverzorging breed onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse huisdierbezitter en professional. Tijdens deze inspirerende dag zullen alle dimensies van het vakgebied tandheelkunde aan bod komen. 

accreditatiepunten
in aanvraag
Dierenarts
Cursus Keuzevak Forensische Diergeneeskunde
28 januari 2019 in Utrecht

“Dierenmishandeling en de link naar huiselijk geweld zal in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen binnen de Diergeneeskunde en het is als dierenarts dan erg belangrijk dat u weet hoe u in een dergelijke situatie moet en kunt handelen.Tijdens deze cursus leren de studenten dierenmishandeling in de praktijk herkennen en krijgen ze handvaten over hoe vervolgens te handelen. Ook leert u hoe u het beste het juiste bewijsmateriaal kan verzamelen.