Veterinaire Agenda

Op deze kalender vind je zowel geaccrediteerde en niet geaccrediteerde nascholing, congressen en symposia. Of je nu werkzaam bent in de geneeskunde voor paarden, gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren of het onderwijs en/of industrie  het maakt niet uit. Je vindt de voor jou geschikte bijeenkomsten makkelijk door een selectie te maken op diersoort of vakgebied. Bij de scholing vermelden wij indien bekend het aantal accreditatie punten.

Scholingsaanbieder
Ook als scholingsaanbieder ben je hier op de juiste plaats, je bereikt immers direct de juiste doelgroep. Plaats je geaccrediteerde scholing, congressen, symposia etc. op de evenementen kalender.

Voor een snellere verwerking van de nascholing binnen deze kalender download het aanmeldformulier. Deze kun je na invullen verzenden naar: webmaster@knmvd.nl. NB: Enkel evenementen waarvoor accreditatiepunten zijn toegekend, danwel in aanvraag zijn, kunnen worden aangemeld.

 

Filter weergave:
76.5 accreditatie
punten
Coaching Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden
6 maart 2019 in Houten

Hoe haal ik meer uit mijn rol als leidinggevende? Hoe betrek ik mijn personeel meer bij de praktijk? Hoe stel ik mij op ten opzichte van (de andere) praktijkeigenaren? In het Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevende gaat u een jaar lang aan de slag om het antwoord te vinden op de vragen die u bezighouden in uw rol als leidinggevende binnen uw praktijk.

0 accreditatie
punten
BSAVA congress 2019 – Clinical Pathology / Neurology streams
15 maart 2019 in Online

Every April BSAVA Congress delivers a cutting edge programme of over 450 lectures and practical sessions in the heart of the UK. Veterinarians who are not able to attend, can view Clinical Pathology and Neurology streams from this year’s BSAVA conference online.

accreditatiepunten
in aanvraag
Cursus Klaar voor de Praktijk – Trainingsprogramma voor Jonge Dierenartsen
16 maart 2019 in Veenendaal

In samenwerking met diverse partijen uit de veterinaire branche is het Klaar voor de Praktijk trainingsprogramma voor jonge dierenartsen ontwikkeld. Het trainingsprogramma is bedoeld om voor jonge dierenartsen de overstap van universiteit naar praktijk te vergemakkelijken.

accreditatiepunten
in aanvraag
PEGD Cursus PEGD: Terugkomdag Cytologie
21 mei 2019 in Utrecht

Inclusief microscoop practicum.

De cursus is bedoeld voor oud-cursisten van de modulaire cursus Cytologie.

Deze cursus is een korte herhaling van de succesvolle modulaire reeksen in 2010-2011, 2013-2014, 2015-2016 en 2017-2018. Prof. Erik Teske heeft tijdens deze intensieve cursus de basisprincipes bijgebracht en de meest voorkomende afwijkingen behandeld. Elke sessie werd met een theoretisch deel gestart, waarna er zelf uitvoerig achter de microscoop kon worden geoefend. Vanwege de grote belangstelling destijds en de vraag van oud-cursisten is er nu een terugkomdag georganiseerd.

accreditatiepunten
in aanvraag
Cursus Antibioticagebruik rondom buikoperaties bij het rund
22 mei 2019 in Utrecht

Deze cursus van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht), georganiseerd in samenwerking met de KNMvD, gaat over het gebruik van antibiotica rondom buikoperaties bij het rund. Daarbij wordt ingegaan op praktische vragen.

accreditatiepunten
in aanvraag
Lezing Studiedag VCWD: Geriatrie bij gezelschapsdieren
23 mei 2019 in Houten

Vereniging Complementair werkende Dierenartsen The Natural Way organiseert op 23 mei 2019 een studiedag in het thema ‘geriatrie bij gezelschapsdieren’.

0 accreditatie
punten
Stoomcursus Nieuw Nederlandse Weiden
29 mei 2019 in Divers

Wil je melkveehouders adviseren hoe ze eenvoudig goed kunnen weiden? Stichting Weidegang organiseert in het voorjaar een stoomcursus Nieuw Nederlands Weiden.

5 accreditatie
punten
PEGD Cursus PEGD wachtlijst: Workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: inhalatieanesthesie
2 juni 2019 in Utrecht

WACHTLIJST
U kunt zich nu aanmelden voor de wachtlijst. Mocht deze workshop in de toekomst herhaald worden dan zal er een nieuwe datum worden vastgelegd en krijgt u een bericht van ons. U krijgt dan de gelegenheid om zich met voorrang definitief in te schrijven voor deze workshop. De op de website genoemde datum van zondag 2 juni 2019 is fictief. Naar verwachting zal deze workshop in de 2e helft van 2019 worden herhaald.

3 accreditatie
punten
PEGD Cursus PEGD workshop: Interpretatie laboratoriumuitslagen deel II
4 juni 2019 in Utrecht

Interactieve workshop met als einddoel het oplossen van de klinische puzzel, deel II.