Veterinaire Agenda

Op deze kalender vind je veterinaire nascholing. Je vindt de voor jou geschikte bijeenkomsten makkelijk door een selectie te maken op diersoort of vakgebied. Bij de scholing vermelden wij indien bekend het aantal CKRD-accreditatie punten.

Scholingsaanbieder

Ook als scholingsaanbieder ben je hier op de juiste plaats, je bereikt immers direct de juiste doelgroep. Het aanmelden van nascholing kan door het invullen van het aanmeldformulier. Deze kun je na invullen verzenden naar: webmaster@knmvd.nl.

ICOVet:
IOD-digitaal in tijden van corona.
Voor meer informatie: KLIK HIER
 

Filter weergave:
6 accreditatie
punten
Intercollegiaal Overleg Dierenartsen (IOD) Open IOD Orthopedie Paard
27 oktober 2020 in Regio Midden – Nijkerk

Korte inleiding: In oktober en november 2020 organiseert ICOVet in samenwerking met AUDEVARD weer open IOD-bijeenkomsten voor paardenartsen.

0 accreditatie
punten
Cursus Stralingsbescherming in de diergeneeskunde
27 oktober 2020 in NIeuwegein of online

Korte inleiding: Deze nascholing is onderdeel van de Kernenergiewetgeving in Nederland. De cursus leert veilig om te gaan met ioniserende straling in de diergeneeskunde en geeft praktische informatie over wetgeving en organisatie, zodoende binnen de kaders van de wet te opereren. Na het volgen van deze nascholing voldoe je voor 5 jaar aan de nascholingsverplichting […]

6 accreditatie
punten
Cursus Actualiseringscursus Paard 2020 – 29 oktober 2020
29 oktober 2020 in Livestreaming

Het volgen van de Actualiseringscursus Paard is een voorwaarde om in het register “Erkend Paardendierenarts” te (blijven) staan. In 2020 staat een nieuwe reeks gepland in de regio. Je kunt rekenen op een gevarieerd, interactief en actueel programma voor paardendierenartsen.

0 accreditatie
punten
Module Spoed Module 2: Aanpak van anemie, stollingsstoornissen, icterus en azotemie
29 oktober 2020 in Nieuwegein

Korte inleiding: Houd het hoofd koel, en werk snel en gestructureerd… De focus ligt op de gestructureerde aanpak van klassieke spoedscenario’s. Hoe werk je snel en efficiënt, maar toch compleet wanneer je in spoed geconfronteerd wordt met een ernstige anemie, stollingsstoornis, icterus en/of azotemie? Welke stappen neem je, en vooral, waarom? Speker(s)/Docent(en): Kris Gommeren Datum/data: […]

0 accreditatie
punten
Congressen en Seminars 6th World One Health Congress
30 oktober 2020 in Edinburg - Schotland

The 6th World One Health Congress is the largest One Health event of the year, where experts and researchers from around the world present their latest scientific research.

6 accreditatie
punten
Intercollegiaal Overleg Dierenartsen (IOD) Open IOD Gastro-enterologie Gezelschapsdieren
2 november 2020 in Regio Noord – Drachten

Korte inleiding: In het najaar van 2020 organiseert ICOVet in samenwerking met SANIMED Veterinary Nutrition weer open IOD-bijeenkomsten voor gezelschapsdierenartsen.

0 accreditatie
punten
Cursus Basiscursus Bacteriologie en het antibiogram
5 november 2020 in GD - Deventer

Korte inleiding: In één dag leert u zowel theoretisch als in de praktijk, de basistechnieken voor het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek en het maken van antibiogrammen. Spreker(s)/Docent(en): Nog niet bekend Datum/data: 5 november 2020 Tijdstip: 09.00-17.00 uur Programma: In het eerste deel van de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: de plaats van […]

accreditatiepunten
in aanvraag
Overig Interpretatie bloeduitslagen paard
5 november 2020 in Veterinair Centrum Someren

Korte inleiding: Welke relevante informatie is te halen uit bloeduitslagen voor het opstellen van een differentiaal diagnose. Spreker(s)/Docent(en): drs. Mathijs Theelen (faculteit Diergeneeskunde) en drs. Linda van den Wollenberg (GD) Datum/data: 5 november 2020 Tijdstip: 16.00-20.00 uur Programma: Na een korte introductie bespreken drs. Mathijs Theelen (faculteit Diergeneeskunde) en drs. Linda van den Wollenberg (GD) […]

accreditatiepunten
in aanvraag
Webinar Syndroomsurveillance en UCD op 5 en 12 november a.s.
5 november 2020 in Microsoft Teams

Samen met onder andere veehouders en practici voert GD sinds 2002 de monitoring van de diergezondheid in Nederland uit. Welke informatie komt binnen via de Veekijker, pathologisch onderzoek en diergezondheidsdata? Wat wordt waargenomen en wat wordt hiermee gedaan? Tijdens vier interactieve sessies via Microsoft Teams praten we rundveedierenartsen graag bij.