Veterinaire Agenda

Op deze kalender vind je veterinaire nascholing. Je vindt de voor jou geschikte bijeenkomsten makkelijk door een selectie te maken op diersoort of vakgebied. Bij de scholing vermelden wij indien bekend het aantal CKRD-accreditatie punten.

Scholingsaanbieder

Ook als scholingsaanbieder ben je hier op de juiste plaats, je bereikt immers direct de juiste doelgroep. Het aanmelden van nascholing kan door het invullen van het aanmeldformulier. Deze kun je na invullen verzenden naar: webmaster@knmvd.nl.

 

Filter weergave:
0 accreditatie
punten
Congressen en Seminars BSAVA congress 2019 – Clinical Pathology / Neurology streams
15 maart 2019 in Online

Every April BSAVA Congress delivers a cutting edge programme of over 450 lectures and practical sessions in the heart of the UK. Veterinarians who are not able to attend, can view Clinical Pathology and Neurology streams from this year’s BSAVA conference online.

76.5 accreditatie
punten
Coaching Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden
22 januari 2020 in Houten

Hoe haal ik meer uit mijn rol als leidinggevende? Hoe betrek ik mijn personeel meer bij de praktijk? Hoe stel ik mij op ten opzichte van (de andere) praktijkeigenaren? In het Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevende gaat u een jaar lang aan de slag om het antwoord te vinden op de vragen die u bezighouden in uw rol als leidinggevende binnen uw praktijk.

18 accreditatie
punten
Cursus Cursus Begeleiden, opleiden en motiveren
28 januari 2020 in Cuijk

De cursus Begeleiden, opleiden en motiveren zorgt ervoor dat gemotiveerde praktijkeigenaren en dierenartsen, die een jongere collega inwerken en begeleiden, handige handvatten krijgen om de inwerkperiode tot een succes te maken. En daardoor een duurzame, productieve relatie met de jonge dierenarts opbouwen. Zo verkleint u het gat tussen de faculteit en praktijk vanuit uw praktijk zelf.

20 accreditatie
punten
Lezing, Symposium, refereerbijeenkomst NVFD symposium-on the move
1 februari 2020 in Barneveld

De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren bestaat 30 jaar Nadat in 1986 de eerste stappen gezet waren om dierfysiotherapie in Nederland op de kaart te zetten, was in 1988 de eerste cursus ‘dierfysiotherapie’ een feit. Een afgeronde humane opleiding fysiotherapie werd als vooropleiding verplicht gesteld. Om de belangen van de dierenfysiotherapeuten te behartigen werd […]

3 accreditatie
punten
Lezing Klinische Avonden Paard 2020
11 februari 2020 in Siegerswoude/Velp/Dinteloord

Leaflet KAP 2020 GGPKlinische Avonden Paard 2020 – schrijf je nu in! Inspirerende lezingen Wat kan ik in de praktijk met echografie bij koliek? Tijdens deze lezing zal besproken worden welke mogelijkheden er zijn voor de eerstelijnspracticus op het gebied van echografie in het geval van koliek. Laurence heeft hiermee al ruim 20 jaar ervaring […]

2.5 accreditatie
punten
Cursus ISELP
11 februari 2020 in Utrecht

Op dinsdagavond 11 februari wordt een ISELP-cursus georganiseerd door de Veterinaire Hippische Vereniging. ISELP staat voor International Society of Equine Locomotor Pathology en ISELP zet zich derhalve in voor verbetering van diagnose en therapie van kreupelheden. Deze avond wordt gegeven door drie sprekers van het Sporthorse Medical Diagnostic Centre (SMDC). Zij zullen casuïstieken van het SMDC met ons doornemen, inclusief beeldmateriaal en een demonstratie van echografie. De avond begint met een inloop om 19.00 en er zijn 2,5 accreditatiepunten te verdienen met een avond. Op 10 maart zal nog een ISELP-cursus plaatsvinden door andere sprekers, met hetzelfde aantal accreditatiepunten.

0 accreditatie
punten
GD-bijeenkomsten voeding en diergezondheid
12 februari 2020 in Deventer, Joure en Giessenburg

Tijdens drie bijeenkomsten praten we rundveedierenartsen en voerspecialisten bij over actualiteiten op het gebied van voeding en diergezondheid.

0 accreditatie
punten
Forumdiscussie gasbedwelming slachtdieren = vol
19 februari 2020 in Houten

Wat vind jij: is de huidige manier van bedwelmen bij varkens een aantasting van het dierenwelzijn?
Biedt de huidige Europese wetgeving voldoende garantie voor een maatschappelijk aanvaardbaar dierenwelzijn bij gasbedwelming van slachtdieren (varkens, pluimvee)?
Hoor wat de experts ervan vinden en praat mee!

accreditatiepunten
in aanvraag
Cursus Actualiseringscursus Paard 2020 – Vianen – 20 februari
20 februari 2020 in Vianen

Het volgen van de Actualiseringscursus Paard is een voorwaarde om in het register “Erkend Paardendierenarts” te (blijven) staan. In 2020 staat een nieuwe reeks gepland in de regio. Je kunt rekenen op een gevarieerd, interactief en actueel programma voor paardendierenartsen.