Veterinaire Agenda

Op deze kalender vind je zowel geaccrediteerde en niet geaccrediteerde nascholing, congressen en symposia. Of je nu werkzaam bent in de geneeskunde voor paarden, gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren of het onderwijs en/of industrie  het maakt niet uit. Je vindt de voor jou geschikte bijeenkomsten makkelijk door een selectie te maken op diersoort of vakgebied. Bij de scholing vermelden wij indien bekend het aantal accreditatie punten.

Scholingsaanbieder
Ook als scholingsaanbieder ben je hier op de juiste plaats, je bereikt immers direct de juiste doelgroep. Plaats je geaccrediteerde scholing, congressen, symposia etc. op de evenementen kalender.

Filter weergave:
accreditatiepunten
in aanvraag
Klinische Avonden Gezelschapsdieren
21 februari 2019

De nieuwe serie Klinische Avonden Gezelschapsdieren in 2019 starten op donderdag 17 januari 2019. Ben je al op de hoogte van de laatste inzichten in de diagnostische (on)mogelijkheden en behandeling van chronische niesziekte bij de kat?

accreditatiepunten
in aanvraag
Niet live of on demand e-learning Gratis video opleidingen op VetTube
25 februari 2019

Tot en met 30/04/2019 zijn er 8 wetenschappelijke, gecertificeerde video-opleidingen op VetTube gratis aangeboden (in partnerschap met Hill’s Pet Nutrition).

76.5 accreditatie
punten
Coaching Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevenden
6 maart 2019 in Houten

Hoe haal ik meer uit mijn rol als leidinggevende? Hoe betrek ik mijn personeel meer bij de praktijk? Hoe stel ik mij op ten opzichte van (de andere) praktijkeigenaren? In het Ontwikkeltraject Veterinair Leidinggevende gaat u een jaar lang aan de slag om het antwoord te vinden op de vragen die u bezighouden in uw rol als leidinggevende binnen uw praktijk.

accreditatiepunten
in aanvraag
Cursus Klaar voor de Praktijk – Trainingsprogramma voor Jonge Dierenartsen
16 maart 2019 in Veenendaal

In samenwerking met diverse partijen uit de veterinaire branche is het Klaar voor de Praktijk trainingsprogramma voor jonge dierenartsen ontwikkeld. Het trainingsprogramma is bedoeld om voor jonge dierenartsen de overstap van universiteit naar praktijk te vergemakkelijken.

accreditatiepunten
in aanvraag
PEGD Cursus PEGD seminar: Orthopedie bij de hond: van jong tot oud
19 maart 2019 in Utrecht

Kreupelheden bij jonge en oude honden kunnen dezelfde uiterlijke kenmerken hebben. Een poot kan minder goed, of niet worden belast, met al dan niet een afwijkende stand. Er kan locale zwelling of verbreding zijn, of juist atrofie. Bij de ene hond kan de oorzaak in het oog springen, bij de andere is het heel subtiel en lastig te onderscheiden.

Tijdens deze middag zullen Edgar Scheepens en Ceriel Maas u aan de hand van casuïstieken een aantal veel voorkomende, maar ook wat bijzondere oorzaken voor kreupelheden bij jonge en oude honden laten zien. Daarbij zullen zij vanzelfsprekend ook in gaan op de diagnostiek en behandeling. Aan het einde van de dag zult u een bredere kijk op orthopedie hebben.

5 accreditatie
punten
PEGD Cursus PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: monitoring van de patiënt
19 maart 2019 in Utrecht

Wegens grote belangstelling heeft de PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: inhalatieanesthesie het maximum aantal deelnemers bereikt. Er zijn voor 19 maart 2019 geen cursusplaatsen meer beschikbaar.

accreditatiepunten
in aanvraag
Cursus Basiscursus Geborgde Rundveedierenarts
20 maart 2019 in Utrecht

Wat wordt er vanaf 1 januari 2012 van de veehouder verwacht? Waarom? Hoe wordt de geborgde dierenarts getoetst? Wat zijn de toetsingscriteria? Wat is de achtergrond van het BGP? Naast actuele informatie over het antibioticagebruik zijn dit belangrijke vragen die beantwoord worden in de basiscursus voor de geborgde rundveedierenartsen.

In 2019 wordt deze basiscursus respectievelijk aangeboden op  20 maart en 15 augustus.

accreditatiepunten
in aanvraag
Cursus Basiscursus Salmonella
20 maart 2019 in Utrecht

Met ingang van 2011 worden de tankmelkuitslagen door de zuivelindustrie gebruikt om Salmonella beter te beheersen. Veehouders zullen vanaf het voorjaar uit interesse of door verplichting een workshop over dit onderwerp willen volgen. Wilt u deze veehouders bedienen? Dat kan alleen wanneer u de speciaal voor dit doel georganiseerde cursus voor dierenartsen hebt gevolgd. In de cursus licht de zuivelindustrie haar beheersingsprogramma toe en wordt actuele veterinaire informatie over Salmonella besproken. In de cursus krijgt u instructie en bijbehorend materiaal om een workshop aan veehouders te geven.

In 2019 wordt deze cursus respectievelijk aangeboden op 20 maart en 15 augustus.

3.5 accreditatie
punten
Cursus, Module Voedingsconsulent Paard Vervolgmodule 5 Senioren
21 maart 2019 in Leusden

Het traject Voedingsconsulent Paard bestaat uit een Basismodule en 5 Vervolgmodules. De Basismodule moet eerst zijn gevolgd om toegang te krijgen tot de Vervolgmodules. Het is niet noodzakelijk Vervolgmodules te gaan volgen, ze allemaal te volgen of ze in een bepaalde volgorde te volgen. Dierenartsen en paraveterinairen die aan alle modules van Voedingsconsulent Paard deelnemen, zijn […]