Jonge Dierenartsen

Commissie Platform Jonge Dierenartsen, voor en door jonge dierenartsen.

Commissie Platform Jonge Dierenartsen richt zich tot studenten in de laatste fase van de opleiding en dierenartsen tot 5 jaar na afstuderen. Daarbij vervult het PJD twee functies, namelijk:

  • Het vormen van een klankbord namens de jonge dierenarts binnen en vanuit de KNMvD
  • Het ondersteunen van de jonge dierenarts door het organiseren, ondersteunen en stimuleren van initiatieven passend bij de behoefte van deze doelgroep.

De focus ligt daarbij op de ontwikkeling van niet-vakinhoudelijke en niet-diersoort specifieke kwaliteiten zoals communicatie, zelfontplooiing en reflectie. Ook de randvoorwaarden die een jonge dierenarts nodig heeft, zoals een veilige leeromgeving, mogelijkheid voor passende begeleiding binnen en buiten de praktijk, zijn focusgebieden.

Het platform werkt voor dit alles niet alleen actief samen met andere clusters en commissies binnen de KNMvD, maar ook met externe partners binnen het veld van de (jonge) dierenarts. Dit resulteert in diverse evenementen en activiteiten waarbij de jonge dierenarts centraal staat. Je kunt denken aan: jaarlijkse PJD symposium, werkgever van het jaar award, de coachbank. Op de hoogte blijven van activiteiten en informatie voor jonge dierenartsen: volg ons via onze Instagram en Facebook.

Uiteraard zijn ideeën en wensen van jonge dierenartsen meer dan welkom. Heb je een idee of wens, laat het ons weten: pjdknmvd@gmail.com. We zien je mail graag tegemoet. Kan het niet langer wachten, neem dan gerust contact op we helpen je graag verder.

Platform Jonge Dierenartsen, voor en door jonge dierenartsen

Naar de coachbank
Aan het werk als dierenarts
Vacatures
Stagelopen tijdens je studie

 

Aan de slag als dierenarts

De KNMvD heeft samen met de VvAA het boekje ‘aan de slag als dierenarts’ uitgebracht. Dit boekje geeft tips, handvatten en inzichten waarmee je een goede start kan maken als dierenarts. Zo kun je informatie vinden over verzekeringen, nascholingsregisters, tuchtrecht en nog veel meer.

Voor en door jonge dierenartsen

Word lid, denk mee, doe mee, praat mee. Je hebt er meer aan dan je denkt!