0 accreditatie
punten

Cursus röntgen en stralingsveiligheid voor paraveterinairen

  24 september 2022  in Dierenpark Amersfoort

Heb je altijd al meer willen leren over het veilig werken met röntgenstraling? Of heb je een rol als praktijkmanager binnen jullie dierenkliniek? Dan is deze cursus iets voor jou. Tijdens de cursus vertelt een stralingsbeschermingsdeskundige over het gebruik van röntgen en hoe je het beste, maar vooral het veiligst, hiermee om gaat. Onderwerpen zoals […]


Inschrijven voor dit evenement

Heb je altijd al meer willen leren over het veilig werken met röntgenstraling? Of heb je een rol als praktijkmanager binnen jullie dierenkliniek? Dan is deze cursus iets voor jou. Tijdens de cursus vertelt een stralingsbeschermingsdeskundige over het gebruik van röntgen en hoe je het beste, maar vooral het veiligst, hiermee om gaat.

Onderwerpen zoals wat is röntgenstraling, strooistraling, belichting, dosis, wet- en regelgeving maar ook radiologie komen aan bod. Een radioloog laat je zien hoe je foto’s moet interpreteren en een leraar opnametechnieken vertelt je hoe het dier het beste te positioneren voor de opname. Daarnaast is de dierenarts van het park ook aanwezig om jullie bij te praten over iets bijzonders in het park.

De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Vedias – de vereniging van de paraveterinaire beroepsoefenaar.

Belangrijke informatie:

Datum
24 september 2022
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Stralingsveiligheid
Doelgroep
Paraveterinair